Wat is de WBSO?


De WBSO (Wet ter Bevordering van Speur- en Ontwikkelwerk) is een fiscale regeling waarmee de Nederlandse overheid innovatie stimuleert. De regeling is bedoeld voor projecten betreffende de ontwikkeling van technisch nieuwe (onderdelen van) fysieke producten, fysieke productieprocessen of programmatuur. Daarnaast is er ruimte voor technisch-wetenschappelijk onderzoek.

Wie komt in aanmerking?

Alle bedrijven die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren, kunnen in aanmerking komen: van zzp’er tot groot bedrijf, in elke sector. Publieke kennisinstellingen komen niet in aanmerking voor de WBSO.

Wat is het voordeel?

De WBSO biedt voordeel op de loonheffing. Hoe groot dit voordeel is, hangt af van de loon- en niet-loonkosten die u maakt ten behoeve van de ontwikkelings- en onderzoeksprojecten.

Wilt u meer weten?

Wij onderzoeken graag samen met u of uw bedrijf in aanmerking komt voor de WBSO en hoe groot het voordeel voor u kan zijn. Uiteraard kunnen wij u van dienst zijn bij het opstellen en indienen van een WBSO-aanvraag. Neem voor meer informatie contact op met één van onze adviseurs of bekijk de brochure WBSO (pdf, 1.4 MB).