Beloningsbenchmark: voor het juiste inzicht


Een goede beloningsstrategie zorgt ervoor dat uw medewerkers beter presteren, zich gewaardeerd voelen en dat u de juiste mensen kunt aantrekken én behouden. Talenten weten wat zij waard zijn en wat zij zoeken in hun baan en arbeidsvoorwaarden. Dit betekent dat u moet weten waar talent naar op zoek is en hoe u aantrekkelijk wordt en blijft als werkgever. Daarnaast is een goede beloningsstrategie een verlengstuk en een integraal onderdeel van de organisatiestrategie en sluit deze aan bij de cultuur, normen en waarden en het imago van uw organisatie.

Wat is precies een goede beloningsstrategie? Enkel weten wat uw concurrent betaalt, is niet voldoende. Berenschot helpt u uw beloningsstrategie zo vorm te geven dat deze het beste in werknemers naar boven haalt en ervoor zorgt dat u de gewenste resultaten behaalt. En wel door het volledig benutten van de mogelijkheden op het gebied van belonen en motiveren. Dit doen wij door middel van het samenstellen van een arbeidsvoorwaardenpakket dat aansluit op de wensen en behoeftes van uw werknemers én uzelf.

Het samenstellen van een passend arbeidsvoorwaardenpakket gebeurt veelal in combinatie met een beloningsbenchmark. Dit instrument biedt u inzicht in de beloning van functies tot aan beleidssalaris. Naast primaire arbeidsvoorwaarden krijgt u ook informatie over de meest gebruikelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals de leaseautoregeling en pensioen.

Voor beloningsbenchmarks maken we gebruik van onze eigen online database. Al meer dan 50 jaar verzamelen wij hiervoor beloningsgegevens uit verschillende branches en sectoren. Dankzij deze gegevens zijn we in staat u informatie te verschaffen over de hoogte van beloningen in alle lagen van een organisatie. Daarnaast krijgen we zo inzicht in trends en ontwikkelingen op het gebied van belonen, zowel nationaal als internationaal.