HR analytics


Creëer inzicht met datagedreven HR

Organisaties beschikken over grote hoeveelheden informatie die zij kunnen inzetten om de besluitvorming te verbeteren. Door data over personeel, de uitvoering van HR-processen (HR-data) en resultaten in de organisatie aan elkaar te koppelen en te analyseren, wordt het mogelijk de impact van personeel en HR-interventies op organisatieresultaten te meten – en in sommige situaties zelfs te voorspellen.

HR analytics begint met inspiratie

Beginnen met HR analytics kan een uitdaging zijn. Het inrichten van het informatiesysteem, HR-data verzamelen en preparen voor bewerking, de juiste onderzoeksvragen stellen. Om HR analytics succesvol in te voeren, is het daarnaast van belang rekening te houden met leiderschap, cultuur, privacy, proces, besturing en governance. HR analytics begint echter met inspiratie: hoe past deze aanpak in uw organisatie en wat kan het u opleveren?

De expertise van Berenschot

Berenschot beschikt over specialisten die u ondersteunen bij de ontwikkeling van HR analytics. Met ruim 80 jaar ervaring in het realiseren van effectieve HR-strategieën en HR-functies, het inrichten van organisaties en managementontwikkeling, hebben wij alle benodigde vakkennis in huis.

Waar kunnen wij u mee helpen?

In de ontwikkeling van HR analytics onderscheiden wij drie fases: Inspireren & formuleren Inrichten & ontwikkelen en Uitvoeren & ondersteunen. Wellicht dat u uw eigen situatie in meerdere fases herkent. Meer weten over wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u meer leren in een HR-analytics training? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Pijlers

Inspireren & formuleren

Verkenning ambities mogelijkheden

Inrichten & ontwikkelen

Inrichting

Uitvoeren & ondersteunen

Uitvoering en ondersteuning

Adviseurs