Beloningsonderzoek


Een beloningsonderzoek vertelt u waar u staat als het om belonen gaat. Berenschot verzamelt al 50 jaar beloningsgegevens uit diverse branches en sectoren.

Wij hebben verschillende instrumenten om u te helpen om inzicht te krijgen in uw beloningspositie ten opzichte van de markt. U kunt zich vergelijken met Nederlandse bedrijven, bedrijven in uw regio, bedrijven in uw sector of specifieke bedrijven. Ook voor specifieke functies kan een benchmark plaatsvinden, zoals voor senior management en ICT-, en HRM- en salesspecialisten.

De volgende beloningsonderzoeken kan Berenschot uitvoeren:

  • De Berenschot Salarisenquête biedt u inzicht in de beloning voor een groot aantal functiefamilies en -niveaus. Wij stellen vast wat uw positie in de markt is op het gebied van beloning. Wij vermelden zowel primaire als secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kijken wij naar vast- en variabel salaris en naar arbeidsvoorwaarden zoals leaseauto's en onkostenvergoedingen.
  • De Benchmark secundaire arbeidsvoorwaarden biedt inzicht in uw secundaire arbeidsvoorwaardenpakket ten opzichte van de markt. Het onderzoek helpt u om vast te stellen of het pakket op een juiste wijze is samengesteld.
  • Bij het Salarisonderzoek zijn de respondenten de werknemers. De onderzoeken besteden naast primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, ook aandacht aan ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, arbeidsmobiliteit, opleidingen en flexibele werktijden.
  • De Club Survey is een onderzoek naar de beloningen van een groep van organisaties.

Bt_Academy_kleur_72dpi

Bekijk onze training 'Strategisch HRM'. 
Een overzicht van alle trainingen vindt u hier.