Tags

Ideation


Elk idee is een goed idee!

Innovatie is een continu proces. Ideation stelt bedrijven in staat een moment te creëren om op te halen wat er op dat moment bij hun medewerkers leeft. Bij ideation draait het om het creëren van ideeën, die voortkomen uit prikkels van binnen én buiten de organisatie. Elk idee is een goed idee om het creatieve proces zo min mogelijk te belemmeren.

Het belang van ideation is te sturen op prikkels en te zorgen dat ideeën niet verloren gaan maar een collectieve plek krijgen. Succesvolle organisaties weten deze ideeën naar de oppervlakte te krijgen en te koesteren.

Onze diensten

Berenschot beschikt over jarenlange ervaring met het begeleiden van ideation-processen, onder meer tijdens roadmapping of het verbeteren van innovatie. Ook kunnen wij bijdragen in de organisatie en begeleiding van een op zichzelf staand evenement. Inmiddels hebben we ideation-sessies mogen ontwikkelen en begeleiden voor groepen van vier tot vierhonderd deelnemers.

De technieken en materialen die we bij ideation gebruiken, wisselen per keer, afhankelijk van wat op dat moment gewenst is en tot het beste resultaat leidt. Denk aan de traditionele post-its, stiften en een flip-over, maar ook aan (digitale) technieken zoals onze Electronic Boardroom.

Aan de slag met ideation?

Meer weten over de mogelijkheden voor ideation binnen uw organisatie of sector? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Klantcases

  • Een internationale ontwikkelaar en producent van hightech vezels ondersteund bij het ontwikkelen van vijf ideeën voor new business. Dankzij deze nieuwe bedrijfsaanpak stijgt het bedrijf in de waardeketen qua positionering.
  • De Nederlandse Aerospace brancheorganisatie gefaciliteerd bij het identificeren van de beste kansen voor cross-over ideeën met de sensorbranche en de olie/gasindustrie. Dit resulteerde in vijf concrete businessmogelijkheden, die inmiddels zijn opgepakt door kleine consortia.
  • Een consortium van partijen in de Amsterdamse regio ondersteund bij hun plannen de plastic soep in de lokale wateren terug te dringen. Dit mondde uit in een multiprojectprogramma met de vijf beste ideeën en ondertekening van een samenwerkingsconvenant.

Zie ook