Tags

Opstarten innovatieprojecten


Project start-up proces

Heeft u behoefte aan meer nieuwe, innovatieve ideeën? Wilt u de slaagkans van uw innovaties vergroten of uw innovaties sneller naar de markt brengen? Vaak hangt de crux van dergelijke vragen samen met het professioneel opstarten van complexe innovatieprojecten: het project start-up proces.

De complexiteit kan bijvoorbeeld zitten in de omvang van het project of in het grote aantal verschillende deelnemers en al hun deelbelangen. Met elkaar een project start-up proces doorlopen, zonder stappen over te slaan, is dan essentieel. Gecombineerd met een gezonde tijdsdruk op het eindresultaat kan dit een enorme versnelling opleveren. Plus een vliegende start van het projectteam, wat zich later dubbel en dwars terugverdient.

Onze diensten

Berenschot helpt individuele bedrijven, consortia, clusters van bedrijven en kennisinstellingen bij project start-up trajecten. Wij regelen voor u de voorbereiding, het proces zelf en het vastleggen van alle onderlinge commitments en praktische afspraken. Dit doen wij vaak in de rol van procesbegeleider of mediator bij onderlinge knelpunten.

Aan de slag met innovatieprojecten?

Meer weten over de mogelijkheden voor het opstarten van innovatieprojecten binnen uw organisatie of sector? Neem dan contact op met een van onze adviseurs.

Klantcases

  • Een consortium van twaalf hightech bedrijven gefaciliteerd bij het opstarten van een gezamenlijk R&D-project rond smart machines. Na drie weken ging het project daadwerkelijk van start, inclusief volledige 40 koppige projectbemanning.
  • Een internationale ontwikkelaar en producent van hightech vezels ondersteund bij de start-up van een nieuw businessidee. Hiertoe een detailplan gemaakt waarop een overeenkomst gesloten kon worden met vier partners, die inmiddels gezamenlijk werken aan een nieuwe applicatie.

Zie ook