Kenniscentrum HCM


Zicht op uw menselijk kapitaal

Mensen die op de juiste plek zitten, het beste uit zichzelf en elkaar halen, zijn bepalend voor het succes van uw organisatie. Structuur en instrumenten die dit ondersteunen, voegen onschatbare waarde toe aan uw resultaat. Dit vraagt om professioneel HRM. Weten welke beleidsthema’s de HR-agenda domineren. Welke ontwikkelingen in de voor uw organisatie relevante arbeidsmarkt spelen. En hoe marktconform uw HR-functie is ingericht en wat een competitief bestedingsniveau is.

Nieuwste HR-inzichten

Deze en andere vraagstukken in uw sector verbindt het Kenniscentrum HCM van Berenschot met de nieuwste HR inzichten die we ontlenen aan eigen onderzoeken. HR Trends, bijvoorbeeld, het grootste jaarlijkse onderzoek onder interne en externe HR- en salarisprofessionals in Nederland naar de HR-functie, de HR-afdeling en de HR-dienstverlener. Verder doen we samen met verschillende partners elk jaar onderzoek naar de salarissen en primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van verschillende groepen professionals en managers in Nederland, de Salary Survey. Een derde pijler is het Ken- en stuurgetallenonderzoek personeelsmanagement, dat u de gelegenheid biedt uw HR-beleid te meten en te vergelijken met dat van branchegenoten.

Wilt u meer zicht op actuele HR-ontwikkelingen en uw menselijk kapitaal? Download dan een van onze rapporten of meldt u aan voor onze webinars.

RTL 21 juni 2017 - Tekort aan personeel op de arbeidsmarkt

Adviseurs