HR Live 2019: The Future of Work


Datum
Plaats in agenda
Locatie
Fokker Terminal, Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag
Aanmelden

U kunt zich hier aanmelden en/of uw ticket kopen.

Omschrijving

HR Live is sinds jaar en dag de grootste jaarmarkt voor personeel & organisatie. Mainstage HR, het betaalde keynote congres van HR Live, zit vol verrassende en inspirerende presentaties over het thema The future of work. Eén ervan is getiteld De uitdagingen van de klusjes-economie en wordt gegeven door prof. dr. Annet de Lange en Berenschot-adviseur Sanne van den Bosch.

Naast het hoofdprogramma biedt HR Live meer dan 80 workshops, gegeven door zo’n 50 partners, over de omgang met actuele wet- en regelgeving, trends, oplossingen, methoden en technieken. Op de Expo kunnen deelnemers vrijblijvend kennismaken met deskundigen van partners van HR Live en hun specifieke HR-vragen bespreken.

Partnerbanner-HR-Live-120x60

Kosten

HR Live 2019 is gratis voor directeuren, HR-directeuren, HR-managers en HR-adviseurs van grote en middelgrote organisaties (100 werknemers of meer).

Heeft uw organisatie minder dan 100 werknemers of bent u zelfstandig HR-adviseur, dan bent u ook van harte welkom. De kosten zijn dan:
€ 100,- (t/m 15 juli)
€ 125,- (van 16 juli t/m 15 september)
€ 150,- (van 16 september t/m 9 oktober)

Voor de MainStage zijn de deelnamekosten:
€ 175,- (t/m 15 juli)
€ 200,- (van 16 juli t/m 15 september)
€ 250,- (van 16 september t/m 9 oktober)

Alle genoemde prijzen zijn exclusief 21% btw.

Meer informatie

Als partner van HR Live verzorgt Berenschot net als andere jaren weer vier workshops.

Workshop 1. Het selecteren en ontwikkelen van agile leiders

Een agile organisatie is zelfsturend ingericht. Dit betekent echter allerminst dat er geen behoefte is aan goed leiderschap. Eén van de grootste vergissingen van leiders in wendbare organisaties, is dan ook stoppen met leidinggeven. Sturing en coaching zijn juist onmisbaar om te zorgen dat medewerkers een wendbare mentaliteit ontwikkelen en zelf verantwoordelijkheid nemen.

Sprekers: Rik Duursma en Tabitha Kortman

Workshop 2. Evidence-based recruitment: voor iedereen die wil weten wat echt werkt

De steeds krappere arbeidsmarkt vergroot de uitdaging voor organisaties om de beste mensen uit de markt te trekken. Aan goede initiatieven en innovaties geen gebrek: iedere zichzelf respecterende organisatie werkt aan zijn employer brand, heeft een prachtige employee value proposition en een excellente candidate journey. Dit alles ondersteund door een gelikte website, digitale recruitment instrumenten en data-analyse. Maar wat werkt nu écht? Om die vraag te beantwoorden, gaan we in op trends en ontwikkelingen rond recruitment en de wetenschappelijke onderbouwing daarvan.

Sprekers: Leo van der Pol e.a.

Workshop 3. Agile organiseren & nieuw talent: dynamische rollen vervangen statische functies

De wereld om ons heen verandert steeds sneller. Nieuwe organisatievormen als agile, zelfsturing, holacracy moeten organisaties wendbaarder maken en beter laten aansluiten bij de behoeften van een nieuwe generatie medewerkers. Een verschuiving van de statische, traditionele, vastomlijnde functie naar een dynamische set van rollen die naadloos aansluiten op de kwaliteiten en het niveau van de medewerkers en de continu veranderende behoefte van de organisatie lijkt daarbij onvermijdelijk. Aan de hand van concrete cases leggen we uit hoe je die slag kunt maken en wanneer het werkt en wanneer niet. Een integrale en pragmatische benadering met hoge impact op zowel werkgever als werknemer.

Sprekers: Arthur Claassen en Marthe van Meegeren

Workshop 4. HR-Trends: waar moet je morgen actie op ondernemen?

Het HR Trendonderzoek is het grootste onderzoek naar de HR-functie, de HR-afdeling en de HR-dienstverlener onder interne en externe HR- en salarisprofessionals in Nederland. Tijdens deze presentatie krijgt u inzicht in de meest spraakmakende uitkomsten van deze jaarlijkse HR-enquête. En ontdekt u welke HR-beleidsthema’s de HR-agenda voor 2019 en 2020 zullen bepalen. Verder besteden we aandacht aan de beloning en waardering van HR-professionals, inclusief de verschillen tussen profit en non-profit.

Sprekers: Hans van der Spek en Vincent Nuijten