HR Live


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:00 tot
Locatie
Fokker Terminal - Binckhorstlaan 249, 2516 BB Den Haag
Doelgroep

HR Live is bedoeld voor directeuren, HR-directeuren, HR-managers en HR-adviseurs van grote en middelgrote organisaties.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via de website van HR Live.

Omschrijving

HR Live is het leukste en meest kennisintensieve HR-event van het jaar. Bij HR Live draait alles om de vakinhoud. Centraal op HR Live staat de kennisoverdracht van thought leaders, het verbinden en het onderling netwerken. Op 11 oktober heeft u de keuze uit zo’n 100 workshops, voor elk specialisme van HR. Stel zelf uw programma samen en verrijk uw kennis optimaal. En mocht u even geen zin hebben in het volgen van een workshop, dan kunt u op het gezellige HR Live terras collega’s ontmoeten en uw HR-netwerk uitbreiden onder het genot van een heerlijk kopje koffie.

Thema duurzaamheid en innovatie
Maatschappelijke en technische ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Willen organisaties overleven, dan moeten ze continu innoveren met werknemers die langer moeten doorwerken. Grote uitdagingen voor HR dus. Daar kunt u best wel wat hulp bij gebruiken. HR Live wijst u daarin de weg. Eén dag HR Live en u bent weer helemaal bij.

Nieuw dit jaar: Mainstage

Mainstage is het nieuwe hoofdprogramma van HR Live. Op dit hoofdpodium kunt u luisteren naar vooraanstaande sprekers van binnen en buiten de wereld van human resources. Uit wetenschap en praktijk. Zij attenderen u op thema's die de komende jaren uw agenda bepalen en laten zien voor welke uitdaging u als HR-professional komt te staan. Het Mainstage-programma zit vol met verrassende keynote sprekers, zoals Joris Luyendijk over leiderschap en Geert Jan Waasdorp over werven met algoritmes. Vanuit Berenschot zal Hans van der Spek hier spreken over de nieuwste HR Tech. Let op: voor Mainstage moet u apart reserveren.

Berenschot is al vele jaren hoofdsponsor van dit evenement.

Kosten

Toegang is gratis voor HR-managers en -directeuren uit organisaties met meer dan 100 werknemers. Bent u werkzaam in een organisatie met minder dan 100 werknemers, dan is de toegang betaald. De kosten bedragen 150 euro inclusief btw.

Bijzonderheden

Workshops vanuit Berenschot

Vanuit Berenschot zijn er vier thema's waarover workshops verzorgd worden:

  • Hoe ontwerp je een agile organisatie?

Christiaan Gort (Senior managing consultant) en Anissa Oukhiar (Consultant)

In HR- en managementland is de term Agile niet weg te slaan. Veel organisaties zijn hiermee aan het experimenteren of breed aan het implementeren in de hoop er vruchten van te kunnen plukken. De hamvraag daarbij is: hoe ziet een agile organisatie eruit? En hoe geef je dat vorm?

Tijdens deze workshop  nemen we u mee in de ontwikkelingen rondom agile organiseren vanuit onze adviespraktijk. Daarbij kijken we met een nuchtere blik naar organisatietrends en vertalen we dit naar praktische toepassingen. Ook behandelen we de benodigde stappen in het ontwerpen van een toekomstbestendige organisatie. We gaan in op de drie sleutelelementen voor organisatieontwerp (ABC). Tot slot leert u aan de hand van een casus een gestructureerde methodiek om organisaties agile te maken. Daarmee biedt deze workshop handvatten om met agile ontwerpen in uw organisatie aan de slag te gaan.

  • Arbeidsvoorwaarden als talentdriver

Rutger Verbeet (Managing director) en Amal Khaddamallah (Consultant)

U bent op zoek naar de beste talenten in de arbeidsmarkt, maar wilt ook graag de reeds aanwezige talenten voor uw organisatie behouden. De druk op de arbeidsmarkt is groot en dus zult u zich moeten onderscheiden van de concurrentie. Arbeidsvoorwaardenbeleid kan u daarbij helpen. Een beleid dat ‘one size fits all’ achter zich laat en zich richt op ‘different sizes for different people’. Een beleid waarmee u echt de talenten aan u bindt.

  • Strategische personeelsplanning

Laura Keijzer (Senior consultant) en Evelien Bults (Senior consultant)

De wereld verandert. Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. De behoefte van organisaties aan een flexibel en wendbaar personeelsbestand wordt steeds groter. In deze dynamiek zien we dat organisaties verschillende interventies plegen. Tegelijkertijd constateren we dat de juiste diagnose, de samenhang tussen interventies en de overkoepelend visie wel eens mist. In deze workshop nemen we u mee in een methode om een goede diagnose te stellen van wat er nodig is in kwaliteit en kwantiteit om uw personeelsbestand klaar te maken voor de toekomst. We laten u zien wat strategische personeelsplanning (SPP) u, als HR-professional, en uw organisatie oplevert en geven tips om de meest voorkomende valkuilen te omzeilen.

  • HR Trends; waar moet je morgen actie op ondernemen

Hella Sylva (Senior consultant) en Hans van der Spek (Senior managing consultant)

Het HR Trendonderzoek is het grootste onderzoek naar de HR-functie, de HR-afdeling en de HR-dienstverlener onder interne en externe HR- en salarisprofessionals in Nederland. Tijdens deze presentatie krijgt u inzicht in de meest spraakmakende uitkomsten van deze jaarlijkse HR-enquête. En ontdekt u welke HR-beleidsthema’s de HR-agenda voor 2018 en 2019 zullen bepalen. Verder besteden de sprekers aandacht aan de beloning en waardering van HR-professionals, inclusief de verschillen tussen profit en non-profit.


Impressie van HR Live 2017