HR Trends congres


Datum
Plaats in agenda
Tijd
14:30 tot
Locatie
Villa Jongerius | Kanaalweg 64 | 3527 KX Utrecht
Doelgroep

Het HR-Trendcongres is bedoeld voor HR-directeuren, HR-managers en HR-adviseurs die hun organisatie een stap vooruit willen helpen.

Aanmelden

Wilt u het HR Trends congres bezoeken? Meld u dan aan voor het congres via de website Performa.

Omschrijving

Het HR-Trendcongres is gekoppeld aan het grootste onderzoek naar de stand van HR in Nederland dat Performa jaarlijks samen met Berenschot doet. De resultaten van dit onderzoek vormen de basis voor het congres en biedt interessante thema’s om verder van gedachten te wisselen. Het biedt u een uitgelezen kans tot kennisdeling, het ontmoeten van collega’s en om uw netwerk uit te breiden.

Wat bepaalt uw HR-agenda op de middellange en lange termijn? Met welke ontwikkelingen moet u ernstig rekening houden en welke thema’s gaan er spelen? Dit zijn vragen die we jaarlijks tijdens het HR Trendonderzoek uitvragen. Op deze dag krijgt u antwoord op deze vragen. Denk bijvoorbeeld aan werven in een krappe arbeidsmarkt, robotisering, duurzame inzetbaarheidsbeleid en het toekomstbestendig maken van het personeelsbeleid.

De HR-beleidsthema’s van 2018
De arbeidsmarkt is volop in beweging, met als gevolg dat:

 • Organisaties onderscheidend moeten zijn om de war on talent te winnen;
 • Aantrekkelijk moeten zijn om hun talenten te boeien;
 • Voldoende voorbereid moeten zijn om smartworking het hoofd te bieden.

HR in de lead
Thema’s waarbij HR de in de lead is. Het is dan ook niet toevallig dat u als HR-manager deze thema’s heeft aangeduid als de belangrijkste voor de komende jaren. Hoog tijd om hier uitgebreid bij stil te staan. Topsprekers uit gerenommeerde organisaties zullen u op 28 juni uitgebreid bijpraten en tijdens het aansluitende aperitief en expertdiner kunt u met hen en uw HR-collega’s uit andere organisaties verder van gedachten wisselen over de nieuwe rol van HR.

Waarom deelnemen?

 • u wordt bijgepraat over de belangrijkste HR-beleidsthema’s van 2018;
 • door top sprekers;
 • u kunt netwerken met gelijk gestemden;
 • met boeiende discussies tijdens het netwerkdiner.

Programma (14:30 - 20:30)

 • Welke thema's gaan uw HR-agenda bepalen? -  Dagvoorzitter Hans van der Spek, Berenschot

Welke thema's, trends en ontwikkelingen bepalen de komende tijd uw HR-agenda? De eerste resultaten van het HR-Trendonderzoek wijzen uit dat veranderende wet- en regelgeving grote invloed heeft op uw agenda. Dit jaar staat de AVG ferm bovenaan, maar volgend jaar duikelt de aandacht voor privacy naar plaats 16. Kijken we naar de strategische thema's, dan zien we dat employer branding hoog op de prioriteitenlijst staat van HR. Niet vreemd natuurlijk met de steeds krapper wordende arbeidsmarkt. Andere thema's die uw aandacht hebben zijn de belonings- en functioneringscyclus en duurzame inzetbaarheid. Als we kijken naar de stijgers dan springen employee experience en robotisering in het oog, thema's die snel opkomen. En ook die zijn weer in verband te brengen met de krappe arbeidsmarkt. Hans van der Spek biedt helderheid in het labyrint van HR-thema's en hoe HR hierop kan anticiperen.

 • Employer experience voor duurzame en gelukkige medewerkers - Dustin Robinson, Talentsoft

Organisaties die hun werknemers als klanten behandelen, hebben hun HR-afdeling drastisch hervormd. Zo hebben zij hebben hun focus verlegd van administratieve processen naar strategisch HR gecombineerd met goede ervaringen van de afdelingen verkoop en marketing. Hierdoor ontstaat er aandacht voor de medewerker en intern talent met als gevolg een meer werkplezier en een hogere productiviteit. In deze lezing neemt Dustin Robinson u mee op deze transformatiereis. Hij laat u aan de hand van theorie en praktijk zien hoe uw organisatie deze stappen kan maken zodat uw werknemers net zo blij en betrokken zijn bij uw organisatie als uw klanten.

 • Employer branding als wapen tegen een krappe arbeidsmarkt - Martijn Hemminga, Nr29

Uit het HR Trendonderzoek komt naar voren dat steeds meer organisaties employer branding aangeven als topprioriteit. Nu het moeilijker wordt om talenten aan te trekken in een steeds krapper wordende arbeidsmarkt moet je er als organisatie voor zorgen dat jij niet op zoek moet naar nieuwe enthousiaste werknemers, maar dat enthousiaste en gemotiveerde werknemers bij jou willen werken. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe doe je dat? Daarvoor is meer nodig dan een kekke website en goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Hoe maak je van jouw organisatie een topmerk en hoe zorg je ervoor dat de buitenwereld weet dat jij de uitverkoren werkgever bent?

 • Smartworking en de gevolgen voor werk - Ton Wilthagen, Tilburg University

Uit een studie van de OESO blijkt Nederland te behoren tot de acht meest robotbestendige landen van de geïndustrialiseerde wereld. Door robotisering verliezen in Nederland 11,4 procent van de werknemers hun baan. Dat lijkt voor Nederland mee te vallen, maar het gaat om bijna 1 miljoen banen - het dubbele aantal van de kredietcrisis. Toch brengt technologische innovatie de samenleving ook heel veel goeds, bijvoorbeeld in de zorg of bij zwaar en eentonig werk. Hier ligt een enorm vraagstuk met name voor HR. Welke maatregelen zijn er nodig om dit banenverlies het hoofd te bieden en welke instrumentarium heeft HR ter beschikking?

 • Aperitief met aansluitend netwerkdiner
Kosten

De normale prijs om deel te nemen bedraagt 399 euro met vroegboekkorting -50,00 euro.

Meer informatie

Meer informatie over het HR Trends congres vindt u hier.

HR trends