Middagcollege: ‘De rol van HR bij de AVG’


Datum
Plaats in agenda
Tijd
12:00 tot
Locatie
Kantoor Berenschot, Europalaan 40, 3526 KS Utrecht
Doelgroep

HR-professionals of managers met HR-taken in dienst van organisaties die zich willen verdiepen en voorbereiden op de komst van de AVG. Het middagcollege biedt enerzijds verdieping in en helderheid over de wet- en regelgeving en anderzijds praktische methoden en instrumenten waarmee u direct zelf aan de slag kunt met de voorbereiding op de AVG.

Aanmelden

Helaas zit het middagcollege vol. Wilt u toch graag het college bijwonen? Wegens grote belangstelling organiseren wij op 19 april een tweede editie.

Omschrijving

Het middagcollege biedt een gevarieerde benadering op de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Zo wordt uiteengezet wat er precies in de AVG staat en wat dit in de praktijk daadwerkelijk betekent voor organisaties. Verder wordt vanuit HR-perspectief besproken wat de impact op de HR-afdeling en HR-processen is. Daarbij worden ook arbeidsrechtelijke aspecten van de AVG behandeld. Tot slot krijgt u concrete instrumenten en methodes toegereikt om de organisatie en HR-afdeling zelfstandig voor te bereiden.

Onze sprekers zijn adviseurs die expert zijn op het gebied van informatiemanagement en strategische ICT-vraagstukken, HR-strategie en –beleid, en arbeidsrecht.

Aan het einde van het middagcollege weet u:

  • precies wat de AVG inhoudt en welke praktische verplichtingen dit voor de organisatie met zich meebrengt (zoals wanneer u melding doet van een datalek of wanneer u Data Protection Impact Assessments uitvoert);
  • wat de impact van de AVG op de HR-afdeling en HR-processen is (zoals werving en selectie, personeelsadministratie, salariëring, beoordelen);
  • welke arbeidsrechtelijke aspecten u in acht dient te nemen met de komst van de AVG (zoals de bewaartermijn voor het opslaan van persoonsgegevens en welke persoonsgegevens u mag inzien en verwerken);
  • hoe HR de organisatie kan voorbereiden op naleving van de AVG (zoals het vergroten van de bewustwording, het beïnvloeden van gedrag van medewerkers en het aanstellen van een FG).

Na afloop ontvangt u alle behandelde informatie in een handige bundel, met daarin ook methoden en instrumenten om zelf aan de slag te gaan.

Kosten

U kunt zich inschrijven voor het middagcollege voor  € 175,- exclusief btw. Door u in te schrijven gaat u akkoord met de verplichting om dit bedrag te betalen. Wij zullen het verschuldigde bedrag na afloop van het middagcollege factureren.

U kunt uw inschrijving tot 10 werkdagen vóór het middagcollege kosteloos annuleren. Indien u binnen 10 werkdagen voor het middagcollege annuleert, zullen we 50% van het totaalbedrag factureren omdat wij investeren in de voorbereiding van het middagcollege.

Meer informatie

U bent vanaf 12:00 uur welkom, waarbij u wordt ontvangen met een lunch. Het inhoudelijke programma duurt van 13:00 uur tot 17:00 uur, met aansluitend een hapje en drankje.