Ontwikkeling


Ontwikkeling medewerkers = vitaliteit organisaties

U wilt met uw organisatie inspelen op kansen, mogelijkheden en ontwikkelingen in de markt of maatschappij. Dan moeten uw medewerkers zich wel in een realistisch tempo kunnen ontwikkelen en bekwamen. Maar in welke richting gaan de ontwikkelingen en hoe bereidt u uw medewerkers daar op voor? Voor u het weet, loopt uw organisatie achter de feiten aan en bent u out of business.

Lerende werkomgeving

Ontwikkeling vereist de nodige randvoorwaarden. Is er tijd, ruimte en geld voor? En is er een lerende werkomgeving waar medewerkers nieuw gedrag kunnen vertonen en vasthouden? Medewerkers leren het meest van het daadwerkelijk uitvoeren van taken in de praktijk van alledag (70%). Gevolgd door leren van collega’s en leidinggevenden (20%) en de traditionele cursus/training (10%). Dus is het belangrijk deze 70-20-10-regel als uitgangspunt te nemen bij het inrichten van ontwikkeltrajecten. Verder spelen persoonlijke aspecten van medewerkers mee, zoals motivatie, discipline en karakter maar ook hoe u nieuwe stof aanbiedt.

Continu ontwikkelen

Een leven lang leren is dé oplossing om bij te blijven in de wereld. Want die zal in hoog tempo blijven veranderen. Dus is opleiden en ontwikkelen cruciaal voor uw organisatie. Wellicht verliest u een keer een medewerker aan de concurrent, maar een qua kennis en ontwikkeling gedateerd medewerkersbestand is vele malen bedreigender.

Eens verder praten over hoe u leren en ontwikkelen kunt vormgeven in uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Nieuws

Er zijn helaas geen resultaten.

Adviseurs