Burst: klantgerichte professionaliseringsslag


Van start-up naar scale-up

Burst is een jonge organisatie die de ambitie heeft om de wereld te veroveren met digitale producten die merk en mens daadwerkelijk met elkaar verbinden. In de afgelopen tijd heeft Burst furore gemaakt bij verschillende A-merken, zoals Natuurmonumenten, het Rijksmuseum, Mentos en Hero. Inmiddels bestaat het digitale bureau uit 40 medewerkers verdeeld over vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. Verder wil Burst nog dit jaar 15 nieuwe medewerkers toevoegen aan het internationale personeelsbestand.

Verbeteren van operationele effectiviteit

De groei leidde tot meer focus op een efficiënte inrichting van het werk. Een toenemend aantal klanten, een groeiende diversiteit aan klantvragen en meer medewerkers vroegen om een professionaliseringsslag. De vraag van Burst aan Berenschot betrof met name het verbeteren van de efficiëntie en het verder verhogen van de kwaliteit van de producten. Burst wilde sneller werken, minder onnodige arbeid verrichten en de kans op first-time-right verhogen. Voorwaarde was dat de verbeteringen tot stand werden gebracht met de kennis en knowhow van de medewerkers zelf: zij zijn immers experts in hun eigen werk.

Klant centraal

In twee werksessies bracht Berenschot samen met een kernteam van Burst het primaire proces in kaart en werden verbeteringen geïdentificeerd. Hierbij werden varianten van Lean Six Sigma-methoden en ‑technieken gebruikt, die normaal gesproken veel toegepast worden in productieomgevingen. Door de verschillende stappen in het primair proces inzichtelijk te maken, werd het mogelijk om verspillingen en knelpunten te achterhalen. En door bij het identificeren van de verbeteringen de klant centraal te stellen, werd bereikt dat alle verbeteringen waarde toevoegen voor de klant.

Resultaat

Binnen dit creatieve proces zorgde de deelname van medewerkers voor draagvlak en concrete verbeteringen. Berenschot vervulde daarbij voornamelijk de rol van procesbegeleider. Hans Maltha, CEO van Burst: “De door Berenschot gekozen aanpak was krachtig en doeltreffend, met name doordat echt met de specialisten binnen Burst aan de slag is gegaan. De verbeteringen hebben wij direct kunnen implementeren en de eerste resultaten waren al binnen enkele weken zichtbaar!”