Performancemanagement


Performancemanagement: topprioriteit HR

Eén van de meest complexe en uitdagende HR-onderwerpen is performancemanagement: medewerkers optimaal laten presteren. Onderzoek toont aan dat motivatie de basis is om tot prestaties te komen. Medewerkers motiveren geldt dan ook als een van de belangrijkste voorwaarden binnen prestatiemanagement. Mensen die op de juiste plek zitten, halen het beste uit zichzelf en elkaar. Een structuur en instrumenten die dit ondersteunen voegen onschatbare waarde toe aan uw resultaat. Niet verbazingwekkend, aangezien intrinsiek gemotiveerde medewerkers beter in hun vel zitten, met meer energie naar het werk gaan en zich meer verbonden voelen met de organisatie.

Medewerkers motiveren met eigentijdse instrumenten

Ieder jaar staat performancemanagement in de top van HR-prioriteiten. Toch blijven veel organisatie steken in traditionele opties zoals een driegesprekkencyclus, competentiemanagement en individuele bonusregelingen. Tegenwoordig zijn er echter veel meer instrumenten om de intrinsieke motivatie van medewerkers te stimuleren.

Praktische oplossingen

Berenschot biedt praktische oplossingen op basis van de nieuwste HR-inzichten. Zo helpen wij u met de visievorming op prestatiemanagement en de vertaling ervan naar passende instrumenten. Het karakter van uw organisatie, medewerkers die daarbij passen en gewenste omgangsvormen staan daarbij centraal.

Sparren over hoe performancemanagement anno nu er binnen uw organisatie uit kan zien? Neem voor meer informatie contact op met Rutger Verbeet.

Adviseurs