Reorganisatie


Reorganiseren: structureel herstel in onzekere tijden

Het zijn turbulente tijden voor ondernemingen. Markten zitten soms tegen, resultaten stellen teleur. Of externe financiers zoals banken willen bij herfinanciering meer zekerheid over het toekomstperspectief. Voorzichtig bijsturen is dan niet altijd voldoende. Wilt u uw organisatie toekomstbestendig maken, dan is een koerswijziging, herstructurering of reorganisatie soms onvermijdelijk. Belangrijk daarbij is dat het reorganiseren voortvarend verloopt en dat u de medewerkers juist in tijden van verandering weet te waarderen en te motiveren

Integrale aanpak reorganisatie

Welke aanpak u kiest, is bepalend voor het succes van de reorganisatie. Berenschot ondersteunt u in de verschillende fases op weg naar (rendements)herstel. Dat doen wij met oog voor financiële analyse en prognose, organisatie-inrichting, personele gevolgen, change management en interim-management. Dit op basis van jarenlange ervaring in en kennis van uiteenlopende sectoren. Daarnaast heeft Berenschot alle disciplines in huis voor een integrale aanpak van de reorganisatie (strategie, business, finance, HR en juridisch). Ook nemen we de belangen van alle stakeholders mee in ons advies. Te denken valt aan banken, raad van commissarissen, aandeelhouders en sociale partners. Tot slot beschikken we over relevante benchmarks voor het primaire proces en indirecte functies.

Staat u aan het begin van een reorganisatie of herstructurering en heeft u behoefte aan een ervaren sparringpartner? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Adviseurs