Reorganisatie: koers bepalen


Veranderende omstandigheden maken dat u moet nadenken of uw koers nog wel de juiste is. Wilt u uw organisatie toekomstbestendig maken, dan is een koerswijziging, herstructurering of reorganisatie soms onvermijdelijk. En dan is het de vraag welke strategie het meest effectief is. Welke gevolgen heeft die koerswijziging voor de formatie van uw organisatie? Welke competenties hebben mensen nodig om toekomstbestendig te kunnen zijn? Hoe geeft u duidelijkheid naar uw medewerkers in deze onzekere tijden? En hoe blijft u hen waarderen en motiveren? Kortom, geen makkelijke opgave.

Met onze integrale aanpak en de inzet van de juiste tooling, bieden wij een maatwerk werkwijze die altijd optimaal is afgestemd op uw organisatie. Door de juiste koers te bepalen helpt Berenschot u snel weer op weg.

Zo biedt Berenschot ondersteuning

  • Strategie bepalen: Welke strategie helpt u succesvol door de mist?

  • Strategische personeelsplanning: Hoeveel en welke capaciteit heeft u nodig om die strategie invulling te geven?

  • People Gap: Heeft u de juiste competenties in huis om uw organisatie succesvol door de mist te navigeren?

  • Herstructurering: Past uw organisatie-inrichting nog bij de herziene strategie?

  • Nieuwe rollen en competenties bepalen: Welke rollen heeft u nodig om uw invulling te geven aan de gewijzigde strategie?

  • (Crisis)communicatie: Hoe maakt u medewerkers mede-eigenaar van de verandering? Effectieve communicatie is daarbij cruciaal.