Teamontwikkeling & teamcoaching


Teams die langer met elkaar werken, ontwikkelen vaak vaste patronen in de samenwerking, de werkverdeling, de onderlinge omgang en mores in het algemeen. Dit kan de samenwerking vereenvoudigen, maar ook leiden tot frictie of het werkproces beperken. Wij helpen u de knelpunten in kaart te brengen, bespreekbaar te maken en op te lossen!

Ons teamontwikkelingsprogramma is gebaseerd op de vijf bouwstenen van samenwerking (structuur, leiderschap, samenstelling, dynamiek en vaardigheden) en besteedt aandacht aan de verschillende fases van teamontwikkeling (Tuckman). Voor elk team maken we een programma op maat, waarbij we steeds samen met het team de diagnose-, ontwerp- en interventiefases doorlopen.

Wat leert het team?​

  • Integraal kijken naar eigen effectiviteit​.
  • Diverse aspecten van samenwerken en teamwork vertalen naar een integraal teammodel​.
  • Onderkennen welke patronen versnellend en belemmerend werken.
  • Elkaar feedback geven en knelpunten constructief bespreken.
  • Feedback vanuit de omgeving en het team gebruiken om effectiever te worden en de samenwerking in het team​ te versterken.

Resultaat

Het team groeit in effectiviteit en kan uitdagingen en knelpunten zelfstandig het hoofd bieden. Er is meer arbeidsvreugde, meer wendbaarheid en flexibiliteit en de focus ligt sterker op de doelstellingen van het team en de te behalen resultaten.

Meer weten?

Bent u op zoek naar manieren om uw team effectiever te laten functioneren? Neem dan contact op met Egmont TillemanMarieke Gersdorf of Evelien Bults.