Snel en effectief opstarten als nieuw college B&W


Wat is er mooier dan na de gemeenteraadsverkiezingen als nieuw college een goede start te maken? Effectief samenwerken als team is echter geen sinecure. De ervaring leert dat een mix van karakters binnen een college nuttig is. Een workshop Team Resource Management helpt u om samen tot een goed resultaat te komen.

In de samenwerking binnen teams gaat het bijna altijd over evenwicht tussen sturen, verbinden en denken. De onderstaande driehoek geeft inzicht welke competenties nodig zijn bij deze drie aspecten. De checklist ernaast bevat een aantal standaard vragen die teamleden zichzelf en elkaar kunnen stellen op het moment dat het teamproces niet goed verloopt. Teamwerk is en blijft mensenwerk. Elk team heeft dan ook zijn eigen karakter.

B&W3

Concreet aan de slag

Bij de workshop Team Resource Management kunt u kiezen uit een korte variant van 1 dagdeel of een uitgebreidere variant van 2 dagdelen. Tijdens de workshop gaat u concreet aan de slag met een aantal oefencasussen. Daarnaast krijgt u inzicht in individuele persoonlijkheidsprofielen en groepsprofielen. Ook is er ruimte voor feedback en evaluatie.

Meer weten?

Met uw college na de gemeenteraadsverkiezingen een vliegende start maken? Meld u aan voor de workshop Team Resource Management via Bart de Vries of Egmont Tilleman.