Hoe krijg je iets blijvend tussen de oren?


Meerdaagse training voor het ontwikkelen & uitvoeren van OTO-activiteiten in crisisbeheersing.

OTO-professionals

Binnen de departementale coördinatiecentra, gemeenten en veiligheidsregio’s zijn verschillende professionals, veelal in de functie van crisiscoördinator, verantwoordelijk voor het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en leidinggevenden op het vlak van crisisbeheersing. Een mooi vak met de nodige uitdagingen!

Herken jij de volgende vragen?

  • Hoe zorg ik dat medewerkers en leidinggevenden zo goed mogelijk zijn voorbereid op een crisis?
  • Op welke manier leren ze het meest?
  • Hoe creëer ik enthousiasme voor de OTO-activiteiten?
  • Welke type leerinterventies werken op welke momenten?
  • Bestaat er een toolbox met ontwikkelinterventies en werkvormen die ik hierbij kan inzetten?

Vanaf medio september 2017 biedt Berenschot een unieke meerdaagse training aan, speciaal voor professionals die zelf OTO-activiteiten (willen) opzetten, organiseren en beoordelen. Wil jij antwoord op bovenstaande vragen? Schrijf je dan nu in en leer samen met collega’s in het werkveld.

Inhoud van de training

1. Ontwikkelen van een training:

Tweedaagse training waarin je aan de hand van jouw situatie/casuïstiek opleidingen, trainingen en oefeningen beoordeelt en zelf ontwerpt. Je krijgt didactische handvatten en werkvormen aangereikt en je gaat naar huis met een concrete aanpak voor jouw situatie. Ook krijg je een toolbox met allerhande werkvormen die je kunt gebruiken in jouw organisatie.

2. Train de trainer:

Een eendaagse training waarin je leert voor de groep te staan, de groep enthousiast te krijgen, verschillende werkvormen zelf toe te passen en om te gaan met eventuele weerstanden.

Samen on-the-job leren

De trainingen vormen vooral een inspiratiebron voor de uitvoering in de praktijk. Tussen de trainingen door is het dan ook belangrijk dat je gaat oefenen met hetgeen je tijdens de training hebt geleerd. We geven je daarvoor enkele opdrachten mee en vormen tijdens de eerste bijeenkomst buddyteams van deelnemers, zodat je elkaar kunt helpen bij het vormgeven van deze opdrachten in jouw praktijk. Samen ga je leren. Onze ervaring is dat het erg leuk is om met vakgenoten uit andere organisaties hierin op te trekken.

Doelgroep

De trainingen zijn bedoeld voor crisiscoördinatoren en andere professionals die OTO-activiteiten organiseren, beoordelen, ontwikkelen en geven.

Data en inschrijfkosten

Voorlopige data:

  • Ontwikkelen van een training: maandag 18 & dinsdag 19 september 2017
  • Train de trainer: maandag 9 oktober 2017

Inschrijfkosten:

De bijdrage per persoon is € 999 (inclusief btw). Lunch, koffie en thee zijn inbegrepen.

Locatie:

Berenschot, Europalaan 40 Utrecht.