Ziekenhuizen


Ziekenhuizen kunnen het verschil maken!

Alle ziekenhuizen - algemeen, STZ, of academisch – moeten de komende jaren rekening houden met afnemende inkomsten. Waar dat zinvol is, zullen zij minder zorg moeten leveren (‘zinnige en zuinige zorg’) en waar mogelijk ook goedkopere zorg - als dat met behoud van en mogelijk met betere kwaliteit kan. Daarbij hebben de raad van bestuur, medisch specialisten en al het andere personeel in het ziekenhuis een gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de patiënt, de organisatie en de maatschappij. Dit kan heel goed samengaan: het leveren van hooggewaardeerde, hoogwaardige zorg tegen aanvaardbare kosten die voldoet aan de eisen en wensen van deze tijd.

Ondersteuning bij het realiseren van uw doelen

Ons sectorteam Zorg & Welzijn heeft ruime ervaring met de advisering aan ziekenhuizen. Wij dragen eraan bij dat zorgprofessionals beter kunnen doen waar zij goed in zijn. Daardoor voelt de patiënt/cliënt zich meer gezien en worden de collectieve kosten in de hand gehouden. Zo helpen wij u en uw organisatie bij het realiseren van uw doelen.

Benchmark Ziekenhuizen

De Benchmark Ziekenhuizen van Berenschot is de enige benchmark in Nederland die voor u glashelder en gedetailleerd in kaart brengt hoe de overhead, het primaire proces en de productiviteit binnen uw ziekenhuis zich verhouden tot andere vergelijkbare ziekenhuizen.

Geïnteresseerd?

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen uw doelen te realiseren of heeft u een concreet vraagstuk? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.