Loopbaancoaching 3-maandenprogramma | Berenschot

Loopbaancoaching

Ontdek jouw talenten en vind je droombaan (3 maanden)

In dit programma leer jij jezelf via intensieve persoonlijke (online) coaching, individuele training en online tools beter kennen en krijgt een goed beeld van wat voor jou belangrijk is in je werk.
Afbeelding - Ontdek jouw talenten en vind je droombaan (3 maanden)

In het My Future-programma van 3 maanden ga je op zoek naar jezelf en je mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Via intensieve persoonlijke (online) coaching, individuele training en tools krijg je inzicht in jouw persoonlijke talenten en eigenschappen. Je leert jezelf nog beter kennen en krijgt een goed beeld van wat voor jou belangrijk is in je werk. Dit vormt jouw startpunt voor het vinden van een (nieuwe) droombaan en zorgt ervoor dat je daarbij zelf de regie pakt.

De zoektocht naar jouw droombaan

Vervolgens ga je de arbeidsmarkt verkennen en krijg je inzicht in loopbaankansen. We dagen je uit om te kijken naar functies en branches die in eerste instantie misschien minder voor de hand liggen, maar wel passen bij jouw talenten, ervaringen en ambities. Door middel van e-training en online werksessies helpen we je bovendien om jezelf met zelfvertrouwen op een onderscheidende manier te presenteren, bijvoorbeeld in een persoonlijke videoboodschap. Op basis van criteria die jij zelf hebt opgegeven, krijg je dagelijks een overzicht van alle actuele en relevante vacatures in heel Nederland.

Wat brengt het programma?

  • Terugblikken naar successen en stilstaan
  • Prioriteiten en doelen stellen
  • Persoonlijke (verborgen) eigenschappen, talenten, drijfveren en ambities ontdekken
  • Feedback ontvangen en een loopbaanplan opstellen
  • Banen en vacatures vinden die echt bij jou passen
  • Succesvol solliciteren met een goed verhaal in een motivatiebrief of video met cv
  • De juiste loopbaankeuzes maken, successen vieren en tegenslagen overwinnen
  • Energiek, gezond en met plezier werken, nu en in de toekomst
Investering

Het My Future-programma van 3 maanden vraagt een investering van € 2500,- (exclusief BTW).

Wat we bieden

Zo ziet het programma eruit

Het My Future-programma bestaat uit verschillende modulen. Hoe het programma er precies uitziet? Dat bepaal je zelf. Jij hebt de regie. Na een introductie en kennismaking met de coach kies je zelf welke modulen voor jou relevant zijn. Ook de volgorde waarin je de modulen doorlopen bepaal je zelf. Uiteraard wordt je bij het maken van keuzes geholpen door de coach. Je kunt kiezen uit de volgende modulen:

Coaching

Onze coaches begeleiden je op een positieve wijze op weg naar verandering. Daarbij gaat het altijd om jou: waar wil je naartoe en wat heb je nodig om dat te bereiken? We passen ons aan aan jouw behoefte en zijn inzetbaar als klankbord, trainer of vraagbaak. Wij coachen altijd één op één en daarmee is coaching de meest persoonlijke vorm van ontwikkelen. Altijd zit in het programma een start, coaching en afrondend gesprek. Gemiddeld maken professionals gebruik van 12 coachingssessies in 6 maanden en raden wij het ontwikkelassessment aan.

Persoonlijkheid

De vragenlijst Persoonlijkheid is ontwikkeld op basis van de Big Five-theorie, verfijnd met het AB5C-model van Hofstee, en heeft een zeer positieve beoordeling door de onafhankelijke COTAN. Met Persoonlijkheid neem je deel aan één van de meest gebruikte vragenlijsten in Nederland, die is gebaseerd op data van circa 250.000 afnames. Persoonlijkheid vormt het hart van het psychologisch profiel van mensen; dat wat je echt karakteriseert. Daarmee is Persoonlijkheid een onmisbaar instrument bij het organiseren rondom het talent van mensen.

Capaciteiten

Ben je verbaal sterk, heb je ruimtelijk inzicht of is het cijfermatig inzicht juist beter ontwikkeld? En op welk niveau kom je tot zijn recht? De capaciteitentest geeft je inzicht in hoe je problemen analyseert en oplost, overzicht krijgt en verbanden legt, maar ook hoe je tot een oordeel komt en beslissingen neemt. Met Capaciteiten krijg je duidelijk inzicht in je talenten en dat is een belangrijk onderdeel van het persoonlijk verhaal.

Drijfveren

Drijfveren zijn behoeftes die aanzetten tot actie. Het is belangrijk dat je stilstaat bij wat je motiveert in je werk. De drijfverenvragenlijst is gebaseerd op de theorie van McClelland. Met Drijfveren koppel je wat belangrijk is voor jou aan het werk en de werkomgeving die bij jou past. Zo werk je aan een mensgerichte organisatie.

Omgaan met veranderingen

Learning agility (omgaan met verandering) is ontwikkeld op basis van internationaal onderzoek naar employability. Deze vragenlijst onderzoekt alle aspecten voor veranderingsgericht werken. Daarmee krijg je praktische handvatten in je werk. De vragenlijst geeft je inzicht in employability-gedrag en input voor mobiliteitsgesprekken. Dat maakt dit een krachtig instrument voor employability, mobiliteit en re-integratie.

Arbeidsmarkt Positie Quotiënt

Wat zijn mijn mogelijkheden op de arbeidsmarkt? Hoe lang duurt het als ik een andere baan zou moeten vinden? Wat kan ik doen om mijn positie te verbeteren? Hoe maak ik zelf slimme keuzes in mijn loopbaan? Het APQ-programma geeft antwoord op deze vragen.

Droombaan

Met de online vragenlijst Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in de stand van je carrière. Jouw droombaan is steeds de norm. Een droombaan is heel praktisch: de plek waar je tot bloei komt doordat je je talenten en motivatoren volledig kunt benutten, en waar praktische zaken als reistijd en minimaal salarisgeborgd zijn.

Interessegebieden (werkgebieden en werksoorten)

Met deze vragenlijsten heb je snel een overzicht van de werksoorten en werkgebieden waarover je het meest en het minst enthousiast bent. De uitkomsten geven direct zicht op je motivatie en interesse voor bepaalde werkzaamheden en voor een bepaalde branche of sector.

Werkbeleving

De meeste mensen functioneren het best en beleven het meeste plezier aan hun werk wanneer er evenwicht is tussen de eisen die aan hen gesteld worden en hun belastbaarheid. Met de tool Werkbeleving maak je inzichtelijk welke aspecten energie en vitaliteit geven of juist vragen. Daarmee lever je belangrijke input voor jouw verhaal en mogelijkheden. Met Werkbeleving ondersteun je je bewustwording en versterk je jouw duurzame inzetbaarheid.

Zingeving

Mensen die betekenis ervaren in hun werk, zijn meer gemotiveerd, kunnen hun talenten goed benutten, voelen zich persoonlijk verbonden met wat ze doen en zijn sterk betrokken bij de organisatie. Dat is cruciaal binnen een eigentijdse organisatie.

Arbeidsmarktverkenner

Met de Arbeidsmarktverkenner krijg je direct een unieke toegang tot een uitgebreide bron aan arbeidsmarktinformatie, waaronder alle actuele vacatures en beroepen van Nederland. Met de Arbeidsmarktverkenner beschik je over een zeer innovatieve match tussen je profiel, beroepen en actuele vacatures. Een match op zowel harde als zachte kenmerken.

Mijn verhaal

Door je verhaal te schrijven, ontdek je wat belangrijk voor je is, begrijp je hoe je bent geworden tot wie je nu bent en wat in de toekomst bij je past. Je bent beter voorbereid op de toekomst als je je verhaal kent, zelf in actie komt en je eigen loopbaanplan bepaalt. Zo helpt Mijn verhaal je om duurzaam inzetbaar te blijven. Wanneer je binnen een team je verhalen met collega’s deelt, ontstaat herkenning en onderling begrip, en verbetert de samenwerking.

Mijn kracht

Door op zoek te laten gaan naar waar je echt goed in bent en verborgen talenten boven water te halen, ontdek je waar jouw toegevoegde waarde ligt. Dit zorgt ervoor dat je weet hoe je je talent het beste kunnen inzetten en kunnen koppelen aan werk. Het eindresultaat is een online presentatie met een krachtige pitch waarmee je je kwaliteiten aansprekend kunt presenteren.

Programma Ondernemerschap

Met het Programma Ondernemerschap krijg je inzicht in de vraag of ondernemerschap een goede optie is. Je krijgt zicht op je kwaliteiten en beperkingen als ondernemer en hoe je daarmee om kunt gaan. Wat maakt iemand een ondernemer? Programma Ondernemerschap is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke en marktinzichten en opgebouwd uit de beste instrumenten. Met het programma ondersteunen we niet alleen potentiële ondernemers, maar ook reeds gestarte ondernemers die willen reflecteren op hun ondernemerschap. Hiermee vergroot je de duurzame inzetbaarheid. Ondernemers worden wendbaarder en aantrekkelijker wanneer we hen proactief kunnen helpen met het vergroten van hun employability.

Mijn leiderschap

Het onderdeel Mijn leiderschap helpt jou als leidinggevenden erachter te komen waar je echt goed in bent, wat je unieke leiderschapskwaliteiten zijn, wat voor jou van waarde is en hoe je als leidinggevende met je team prachtige resultaten kunt behalen. Goed weten wie je bent en wat er bij je past, helpt je je rol effectiever in te vullen en die context te kiezen die bij jouw stijl past. Met meer werkenergie en resultaten tot gevolg.

Ontwikkelassessment

Tijdens dit assessment krijg je zicht op je kwaliteiten, valkuilen en potentieel, zodat jij zelf de regie kan nemen over je eigen ontwikkeling. Wij kijken naar je eigenschappen, competenties, wendbaarheid en ontwikkelvermogen. Dit assessment is een verrijkende ervaring, die bijdraagt aan zelfinzicht. Het stimuleert, geeft richting en energie om zelf loopbaankeuzes te maken en waar nodig effectief te veranderen. Het assessment bestaat uit een persoonlijkheids- en een drijfverenvragenlijst, een aantal capaciteitentests, een persoonlijk diepte-interview met een psycholoog, een praktijksimulatie en een persoonlijke terugkoppeling in een eindgesprek.

Werkwijze

Na je aanmelding, neemt een van onze coaches contact met je op voor het plannen van een kennismakingsgesprek. In een introductie en kennismaking bepalen we jouw wensen en doelstellingen. Op basis daarvan kies je welke modulen voor jou het meest relevant zijn. De volgorde waarin je modules en de coachingsessies doorloopt bepaal jij.

Je hebt daarvoor een vooraf vastgesteld aantal credits beschikbaar die je gedurende de duur van het My Future programma kunt inzetten. Gemiddeld maken professionals gebruik van 6 coachingsessies in 3 maanden. In die maanden heb je 24/7 toegang tot de portal en kun je rekenen op de inzet van een coach.