Coachen naar bevlogenheid voor executives


Het belang van bevlogenheid

Bevlogenheid is met veel energie en toewijding je werk doen. Bevlogenheid is onmisbaar voor professionals, managers en bestuurders. Immers, hun verantwoordelijkheden zijn groot, en van hen wordt verwacht dat zij mensen en processen sterk kunnen beïnvloeden. Bovendien moeten zij beschikken over een hoge mate van zelfsturing. Bevlogen mensen zijn fit, doen hun taken met plezier, zijn effectief en hebben een positieve uitstraling op hun omgeving.

Bevlogenheid is te ontwikkelen

Aan bevlogenheid kun je werken. Er zijn wetenschappelijk gevalideerde theorieën en modellen die daarbij behulpzaam zijn, zoals het Job Demands-Resources model (Schaufeli en Bakker), de SolutionFocussedTherapy (Berg en de Shazer) en de Positieve Psychologie (Seligman). De coachmethode ‘coachen naar bevlogenheid’ die Berenschot in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit en ArboNed heeft ontwikkeld, maakt gebruik van deze beproefde inzichten.

Door te werken aan autonomie, verbinding en groei & ontwikkeling

‘Coachen naar bevlogenheid’ richt zich op concrete gedragsverandering. Coachees worden uitgedaagd om kritisch na te denken over de keuzes die zij maken in hun werk en in hun leven. ‘Leef je of laat jij je leven?’ is een belangrijk thema. Coachees krijgen hulpmiddelen aangereikt om weer zelf aan het roer te staan en zich te richten op wat voor hen belangrijk is. Naast het herwinnen van autonomie zijn verbinding en persoonlijke groei twee belangrijke thema’s die in de coaching worden uitgediept. Door te werken aan deze thema’s vergroten coachees hun toewijding en energie, wat positief bijdraagt aan hun bevlogenheid. Ze kunnen daardoor beter omgaan met stress, ervaren meer voldoening in hun werk, herstellen van een eventuele burn-out of kunnen die er juist mee voorkomen.

Gecertificeerde executive coaches

Berenschot coaches zijn door ArboNed opgeleid en gecertificeerd om als executive coach mensen te coachen naar bevlogenheid.