Management development in het ziekenhuis


Een ziekenhuis ziet zich geconfronteerd met grote veranderingen. Om hier succesvol op in te spelen is sterk persoonlijke leiderschap nodig in het management team en de directie. Wij worden gevraagd een Management Development programma te ontwikkelen en te begeleiden dat de leidinggevenden faciliteert in de ontwikkeling die zij moeten doormaken om de veranderingen in de organisatie mee te kunnen vormgeven en sturen.

En om als team sterker en meer in verbinding te acteren. Belangrijke thema's zijn persoonlijk leiderschap, samenwerking en conflicthantering.

Vanuit intakegesprekken ontwikkelen wij een programma waarbij een combinatie gemaakt wordt van inhoudelijke modules, teambuilding, intervisie en coaching. Door onze integrale aanpak zorgen we voor een optimale transfer van leren naar werken. Wij inspireren managers door hen te laten experimenteren met de impact van een nieuwe aanpak en ander gedrag. Ze worden uitgedaagd om verantwoordelijkheid te nemen voor hun persoonlijke ontwikkeling en met veel plezier hun eigen grenzen te verkennen. Onze benadering is erop gericht om ieder ontwikkel aspect van onze programma's volledig af te stemmen op de organisatiedoelen. Door onze jarenlange ervaring met het ontwerpen van programma's weten wij als geen ander welke leermethoden en werkvormen inspirerend en effectief zijn.