Reorganiseren met personele gevolgen


Staat u aan de vooravond van een reorganisatie of zit u er middenin? Voorziet u gevolgen voor uw personeel?

Misschien herkent u dan wel de volgende ‘kopzorgen’. Lees onze ervaringen en kom erachter hoe wij hier in de praktijk mee omgaan.

Oorlog of overleg: hoe krijg ik de sociale partners mee?

Wanneer en in welke situatie moet ik de vakbonden betrekken? En welke rol hebben de vakbonden als de organisatiegraad laag is?

Regeren in tijden van chaos: hoe houd ik regie en controle?

Hoe houd ik de regie op de reorganisatie? Welke informatie is nodig om sturing te geven? Hoe voorkom ik onaangename verrassingen?

Kaalslag of kwaliteitsimpuls?

Hoe voorkom ik dat we gedwongen afscheid moet nemen van goed presterende medewerkers op cruciale posities? Welke ruimte heb ik om te selecteren?

Hoe houd ik de olifant uit de porseleinkast?

Hoe zorg ik ervoor dat je het tempo hoog blijft, met behoud van de zorgvuldigheid? Hoe voorkom ik fouten, hoge kosten en (nog) meer onrust?

Uitzonderingen dreigen de regel te worden, wat nu?

Hoe zorg ik ervoor dat iedereen zich conformeert aan de spelregels? Hoeveel speelruimte heb ik om binnen de grenzen van het sociaal plan te manoeuvreren?

Wij hebben een door de praktijk gepolijste aanpak ontwikkeld om uw organisatie te ondersteunen bij een reorganisatie met personele gevolgen. Zowel met reorganisaties binnen als tussen organisaties (fusies, splitsing en afstoting van bedrijfsonderdelen) hebben wij ervaring. Benieuwd naar onze visie en aanpak zie de PDF reorganisatiepropositie (pdf, 1.5 MB).


Reorganisatie met personele gevolgen