Podcast Bestuurspraat


Serverruimte datacentrumIn serie 'Veiligheid podcast' praten wij je bij over actuele onderwerpen in veiligheid. Van cyber security tot overstromingsrisico's, van corona tot crisisbeheersing en van ondermijning tot veiligheid in de gezondheidszorg. Bij ons hoor je als enige verdieping op dit soort thema's!

Heb je tips, suggesties of vragen? Of wil je dat wij een onderwerp behandelen of uitdiepen? Laat het weten en bel, app of mail ons!

Podcast aflevering 1: 'Crisisbesluitvorming is geen democratische besluitvorming'

Afgelopen periode hoorden we Mark Rutte regelmatig praten over de besluiten die genomen werden in het MCCb. Maar wat is dat MCCb? wie zitten daarin en hoe komen besluiten tot stand? Is het democratisch, of beslist de Minister-President?

Luister de hele aflevering op Spotify.

Podcast aflevering 2: 'Evalueren: over het leggen van puzzels en het hebben van stevige schoenen'

De eerste evaluaties zijn gestart naar aanleiding van de coronacrisis. Maar wat is een goede evaluatie? Hoe zet je zoiets op? We dachten dat het een enigszins luchtig gesprek zou worden, maar voordat we het wisten hadden we het over integriteit en hoe je om moet gaan met druk van buitenaf om uitkomsten aan te passen...

Luister de hele aflevering op Spotify.

Podcast aflevering 3: 'Summer recap: wat viel ons op deze zomer op het gebied van veiligheid?'

Deze zomer waren er weer meer dan genoeg interessante gebeurtenissen op het gebied van veiligheid en crises. In deze zomer recap bespreken Davien van der Sloot en Vincent van der Vlies er een aantal: van Beiroet tot Covid en van amateur wielrennen tot protesten.

Luister de hele aflevering op Spotify.


Logo-podcast-bestuurspraat

Zie ook blogs over Openbaar Bestuur