Praktijkboek supply chain management


Aanpak, concepten en modellen voor operational excellence in de keten

Auteur(s): Marcel van Assen, Walther Ploos van Amstel en Math de Vaan
Uitgave: Deventer: Kluwer, 2010
Uitgavedatum: 1 april 2010
ISBN: 9 789013 065268
Pagina's: 351
Prijs in €: 49,50
Preview: Preview Praktijkboek supply chain management (pdf, 1.3 MB)
Bestelling: Bestel dit boek bij Managementboek.nl

Beschrijving

Supply chain management is een prioriteit voor elke organisatie. Klanten moeten op tijd, tegen de laagste kosten en de hoogste kwaliteit de juiste producten bezorgd krijgen. Maar waarom slaagt het ene bedrijf daar wel in en het andere niet?

Inzicht in de werking, de mogelijkheden en onmogelijkheden van de intergrale supply chain en in het managen daarvan vormt de sleutel tot succes. Het Praktijkboek supply chain management geeft aan hoe je een winnende logistieke keten creeert in een wereld waarin innovaties en globalisering steeds belangrijker worden. Het biedt managers en adviseurs handvatten voor het daadwerkelijke invoeren en realiseren van innovaties in supply chain management, en laat zien hoe je omgaat met de vaak conflicterende doelstellingen in de keten, en met de complexiteit en onzekerheid die supply chains kenmerken. Daaarbij leggen de auteurs steeds de relatie tussen het strategische belang van logistiek voor de martkpositionering van een organisatie en de maatschappelijk gevolgen van het logistieke handelen.

Naast een bewezen aanpak voor het realiseren van een excellente supplu chain biedt dit boek - aan de hand van aansprekende Europese en Nederlandse voorbeelden - een prktisch overzicht van de belangrijkste concepten en modellen voor supply chain management.