Value sourcing, sourcing value


Auteur(s): Hadewij van de Kamp, Karin Stalenhoef en Hans Dijkhuis
Uitgave: Utrecht: Berenschot, 2010
Uitgavedatum: 1 maart 2010
ISBN: 9 789490 314026
Pagina's: 93
Prijs in €: 38,95
Bestelling: Dit boek is tijdelijk niet leverbaar

Beschrijving

De auteurs willen de lezer een breed en kleurrijk beeld schetsen van de waarde van value sourcing voor de nano-elektronica, embedded systemen en mechatronica, en hen daarnaast handvatten geven voor de toepassing van de methodiek in de eigen organisatie. Hiermee is Value Sourcing, Sourcing Value het eerste boekwerk dat het begrip value sourcing, dat voorzichtig aan een industriestandaard lijkt te worden,  in the spotlight zet.

De publicatie zet value sourcing uiteen, een supply base management methodiek gebaseerd op de best practices van succesvolle Nederlandse hightechorganisaties. Deze methodiek helpt ketens hun kwaliteit, leverbetrouwbaarheid, technologieontwikkeling en totale kostenbeheersing planmatig te optimaliseren teneinde maximale toegevoegde waarde voor de eindklant te realiseren. Point-One is een strategisch innovatieprogramma voor nano-elektronica, embedded systemen en mechatronica. Point-One heeft als doel de concurrentiekracht van dit cluster te versterken, nu en in de toekomst. Het Point-One project ‘Value Sourcing; de weg naar structurele performanceverbetering' heeft ten doel de prestaties van het midden- en kleinbedrijf in de toeleveringsindustrie structureel te verbeteren, omdat zij een cruciale rol spelen in het behalen van de Point-One doelstelling. Value sourcing, een eenduidige en transparante supply base management methodiek moet hiertoe leiden.

Dit boek is van de hand van de auteurs Hadewij van de Kamp, Karin Stalenhoef (beide Berenschot) en Hans Dijkhuis (Point-One/ASML).  Dit boek is geschreven naar aanleiding van het project ‘Value Sourcing; de weg naar structurele performanceverbetering' dat Berenschot in opdracht van Point-One in de hightechindustrie begeleidt.