Uitreiking Scriptieprijs 2008


9 december 2008 - Charles Smeets, student aan de Technische Universiteit Eindhoven, is gisteren uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2008 die Berenschot uitreikt aan de meest opmerkelijke scriptie van het jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van € 1.500 verbonden plus de kans een publicatie te schrijven over het onderwerp.

Een jury onder leiding van prof. dr. Joep Bolweg beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak. Na een presentatie van zes genomineerden bleek de scriptie van Charles Smeets, over een model voor strategische klantbenadering in geval van duurzame energiesystemen, het best te voldoen aan de criteria. De jury roemde bovendien de wervende manier waarop Smeets dit spannende en actuele onderwerp wist te presenteren. Smeets ontvangt € 1.500 en de mogelijkheid om op basis van zijn scriptie een publicatie te schrijven.

De tweede prijs (€ 500) ging naar Michiel de Man van Erasmus Universiteit met een scriptie over de manier waarop multinationals hun buitenlandse R&D-centra inzetten voor innovatieprocessen. Arjan Oud van de Open Universiteit sleepte de derde prijs (€ 250) in de wacht met een scriptie over de effecten van fraude bij een web-based intelligentietest.