Uitreiking Scriptieprijs 2009


16 december 2009 - Ruud Crijns, student aan de Radboud Universiteit Nijmegen, is vandaag uitgeroepen tot winnaar van de Scriptieprijs 2009 die Berenschot uitreikt aan de meest opmerkelijke scriptie van het jaar. Aan de prijs is een geldbedrag van 1500 euro verbonden.

Een jury onder leiding van prof. dr. T.W.A Camps, directievoorzitter, beoordeelde alle inzendingen op innovativiteit, aanwezigheid van een opmerkelijk inzicht en de praktische toepasbaarheid in het adviesvak. Na een presentatie van tien genomineerden bleek de scriptie van Ruud Crijns (‘Het wetsvoorstel de maatschappelijke onderneming, een opmerkelijke interventie in het vennootschapsrecht') het best te voldoen aan de criteria. Ook stelde de jury dat overtuigend is aangetoond dat het wetsvoorstel niet tot minder, maar juist tot meer regulering leidt, Ruud Crijns ontvangt 1500 euro.

De tweede prijs (500 euro) ging naar Sander Jansen van Universiteit Utrecht met een scriptie over ‘Explaining Location Choice'. Sander laat zien dat de besluitvorming in bedrijven vaak lang niet zo rationeel is als we mogen verwachten.