Uitkomsten IT Salary survey van 2020 | Berenschot nieuws

IT Salary Survey 2020: ontdek hoeveel u waard bent!

Nieuws
IT Salary Survey 2020: ontdek hoeveel u waard bent!

Deel dit nieuwsartikel

Datum

11 maart 2020

Leestijd

1 minuut

De 21e editie van het het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot is van start.

AG Connect en Berenschot doen opnieuw onderzoek naar het salaris van IT'ers en de mening van IT'ers over de IT-arbeidsmarkt. De komende weken kun je je mening daarover achterlaten. Vorig jaar deden ruim 2.600 IT’ers mee aan ons salarisonderzoek en ook dit jaar willen we het liefst zo veel mogelijk deelnemers. Zo kunnen we weer een schat aan informatie bieden over de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van IT’ers, maar ook over de beweegredenen om te zoeken naar een andere baan en hun blik op de arbeidsmarkt voor IT'ers.

Nu wel flink in de plus?

Opnieuw is dit jaar de vraag of de krapte op de IT-arbeidsmarkt zich gaat vertalen in verbeterde arbeidsvoorwaarden. Vorig jaar bleek uit ons onderzoek dat het salaris van trouwe IT'ers amper steeg, namelijk met 2,3 procent. Dat is maar een fractie hoger dan de cao-lonen die in dezelfde periode met 2,1 procent stegen. De IT-arbeidsmarkt is nog altijd de krapste arbeidsmarkt. IT'ers die wel flink meer gingen verdienen, moeten het hebben van een promotie of een overstap naar een andere baan. Zij kregen er 10 tot 15 procent bij.

De arbeidsmarkt voor IT’ers is het afgelopen jaar nòg krapper geworden. Het ligt in de lijn der verwachting dat werkgevers inmiddels ook hun trouwe werknemers meer zijn gaan betalen. Het werven van talent kost immers tijd en geld. Of dat ook echt zo is, zal blijken op 12 juni, wanneer de resultaten van de Salary Survey 2020 worden gepubliceerd in AG Connect nummer 6/7.

Mooie prijzen

Doe mee aan de Salary Survey 2020 en krijg inzicht in wat jij waard bent. Je maakt bovendien kans op een Philips Hue Light starterkit, 3x een Nintendo Classic Mini én een masterclass naar keuze van AG Connect en Nyenrode Business Universiteit. Om kans te maken op de prijzen vul je aan het einde van het onderzoek je e-mailadres in. Dit e-mailadres is niet gekoppeld aan de resultaten, daarmee blijft jouw reactie volledig anoniem. Je kunt hier ook aangeven of je de resultaten van het onderzoek wilt ontvangen.

Blijf op de hoogte met onze laatste artikelen

Meld u aan voor onze nieuwsbrief