Een Berenschotter wil iets fundamenteels betekenen voor mens en maatschappij. Deze maatschappelijke betrokkenheid en motivatie is ook terug te zien bij de nieuwe generatie adviseurs. Zo zijn Christiane Hofman en Bart van der Giessen onlangs gestart als trainee binnen de werkvelden zorg en onderwijs.
Zorglandschap opnieuw inrichten
Als trainee gaat Christiane zich bezighouden met vraagstukken binnen de zorg. “Op het moment hoor je overal over de stijgende zorgvraag, hogere zorgkosten en toenemende arbeidskrapte. Binnen de huidige systemen probeert iedereen zo goed mogelijk zijn best te doen om de problematiek aan te pakken en dat blijkt erg lastig. Ik denk dat de uitdaging juist in het systeem zit. Het huidige systeem kan de toekomstige zorgvraag niet aan, dus is het tijd om buiten de gebaande paden te denken en het zorglandschap helemaal opnieuw in te richten”, zegt ze.
De ambitie van Christiane is de zorg weer om de zorg te laten draaien. “Met kennis van zowel het zorglandschap als het bedrijfsleven wil ik me inzetten voor een toekomstbestendige zorg. Daarbij kijk ik vanuit meerdere perspectieven naar uiteenlopende vraagstukken en ga ik op zoek naar interdisciplinaire oplossingen.”
Christiane Hofman
- Opleiding: Master Strategisch Management aan de Erasmus Universiteit
- Vrije tijd: hockey, zingen, spinning, lezen
Passend onderwijs voor iedereen
Bart heeft voor Berenschot gekozen om de maatschappelijke impact die het adviesbureau realiseert. Hij wil veel leren en direct een bijdrage te leveren aan actuele vraagstukken binnen het onderwijs. “Ik wil de toekomst van het onderwijs vormgeven door organisaties te helpen met het maken van digitale transities en reorganisaties. Dit is belangrijk om ons onderwijs toekomstbestendig te maken. Zo komen docenten niet meer voor te grote klassen te staan en kunnen ze beter individuele begeleiding bieden aan alle leerlingen die het nodig hebben”, vertelt hij.
Het tegengaan van kansenongelijkheid ziet Bart als een van grootste uitdagingen binnen het onderwijs. “Ik hoop dan ook een waardevolle bijdrage te leveren om passend onderwijs voor iedereen te creëren.” Dankzij zijn achtergrond als bijlesdocent en docent tijdens de coronacrisis, weet Bart goed welke problematiek er speelt in het onderwijs. Die ervaring gaat hij inzetten om zijn doelen te halen.
Bart van der Giessen
- Opleiding: MA Politieke Filosofie aan de Universiteit Leiden; Digitalisation, Surveillance & Societies aan de Erasmus Universiteit
- Vrije tijd: klimmen, lezen, schaken, tennissen en reizen