HR-Trendonderzoek 2021 van start | Berenschot nieuws

Start HR-Trendonderzoek editie 2021

Nieuws
Start HR-Trendonderzoek editie 2021

Deel dit nieuwsartikel

Datum

02 maart 2021

Leestijd

1 minuut

Voor alweer het dertiende jaar op rij kunnen HR-professionals deelnemen aan het HR-Trendonderzoek, het grootste en meest toonaangevende onderzoek naar HR-trends, HR-bestedingen en persoonlijke beloning en waardering.

Het onderzoek is een initiatief van Performa Uitgeverij, uitgevoerd door Berenschot en mede mogelijk gemaakt door AFAS Software. Het HR-Trendonderzoek wordt verspreid onder vakgenoten op HRM- en salarisgebied en gaat in op vragen als:

  • Wat zijn de HR-beleidsthema’s voor het aankomende jaar? Hoe goed hebben we vorig jaar de HR-prioriteiten voor 2021 in weten te schatten?
  • Wat is de invloed van corona op het HR-beleid?
  • Wat zijn de gevolgen van automatisering en robotisering voor medewerkers en organisatie?
  • Welke competenties zijn belangrijk voor (toekomstige) medewerkers om future proof te zijn?
  • Hoe staat het met de arbeidsmarktkansen voor HRM en is het salaris wel marktconform?
Afbeelding - HR-trendonderzoek 2020

Dit was de verwachting in 2020 toen we net aan het begin van de corona-crisis stonden, bent u ook benieuwd hoe HR nu naar de prioriteiten kijkt?

Doe je mee?

Wij stellen het bijzonder op prijs als je vóór vrijdag 16 april 2021 de vragenlijst volledig invult. Het doornemen van deze online enquête duurt ongeveer 20 minuten. Uiteraard worden de antwoorden anoniem verwerkt, strikt vertrouwelijk behandeld en niet op individueel niveau teruggekoppeld.

Zodra het onderzoek volledig is afgerond, ontvang je de resultaten van het HR-Trendonderzoek als pdf-rapport. Onder de deelnemers verloten wij verder 5x2 tickets voor 14 de musical (over het leven van Johan Cruijff) in het nieuwe AFAS Theater.

De resultaten van het HR-Trendonderzoek 2021 worden bekendgemaakt op donderdag 1 juli in Kasteel De Hooge Vuursche tijdens het HR Trendcongres. Daarnaast presenteren we de resultaten gedurende HR Live op 14 oktober in de Fokker Terminal in Den Haag.

Wilt u meer weten over de trends van 2020-2021, bekijk dan hier de webinar, waarin Hans van der Spek deze met u bespreekt. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws

Meld u aan voor onze nieuwsbrief