De zorg is van ons allemaal. Als cliënt of patiënt of als professional. Dat maakt een toekomstbestendige zorg een zeer breed gevoelde maatschappelijke opgave. De stijgende zorgvraag en de grenzen van betaalbaarheid en voldoende zorgprofessionals vragen van de sector om zich voortdurend te ontwikkelen en te werken aan nieuwe oplossingen. Hieraan draag ik graag bij!
Vanuit Berenschot werk ik samen met een breed veld aan opdrachtgevers aan praktische oplossingen op maat en tegelijkertijd aan de ontwikkeling van breed beleid.
Met een diverse loopbaan bij de Rijksoverheid, onder andere op het terrein van zorg, heb ik een brede ervaring met het werk in het publiek domein. Ik ben gewend aan complexe vragen in een eveneens complex bestuurlijke omgeving met veel verschillende actoren.
Deze ervaring combineer ik met de drive om, samen met opdrachtgevers, concrete stappen te zetten. Ik heb daarbij veel aandacht voor betrokkenheid van en draagvlak onder alle betrokkenen.
De continuïteit en kwaliteit van 24x7 ggz is niet langer vanzelfsprekend. Dit is het gevolg van een toenemende zorgvraag gecombineerd met een beperkte behandelcapaciteit, mede als gevolg van een krappe arbeidsmarkt. Om te achterhalen wat er nodig is om 24x7 continuïteit en kwaliteit van de ggz te borgen, voerde Berenschot in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie (NVvP) en de Nederlandse ggz (NLggz) een actiegericht onderzoek uit.
Met het oog op de blijvend krappe arbeidsmarkt voor zorg en welzijn, is vanuit de Tweede Kamer al een aantal keer een voorstel gedaan voor invoering van een bonus om zorgprofessionals te stimuleren tot ‘grotere’ contracten. Vanwege de aanhoudende discussie over de rechtmatigheid, wenselijkheid en toegevoegde waarde van zo’n bonus, liet het ministerie van VWS op advies van de Raad van State onderzoeken in hoeverre zorgprofessionals en werkgevers de bonus zien als een nuttig instrument.