Iris Pielage | Berenschot

Consultant

Iris Pielage

Vanuit een grote liefde voor kunst en cultuur streef ik, in mijn werk als adviseur, naar een kleurrijke en toekomstbestendige cultuursector die toegankelijk is voor iedereen.
Afbeelding - Iris Pielage

Over Iris

Kunst kan je tot in het diepste van je ziel raken. Vanuit een grote liefde voor kunst en cultuur streef ik, in mijn werk als adviseur, naar een kleurrijke en toekomstbestendige cultuursector die toegankelijk is voor iedereen. Een cultuursector die zowel artistieke als maatschappelijke waarde levert.

Bij Berenschot richt ik me op allerlei vraagstukken binnen de kunst- en cultuursector. De onderzoeken die ik uitvoer betreffen strategische en bedrijfsmatige opdrachten binnen de culturele sector, zowel op nationaal en regionaal als lokaal niveau. Zo heb ik opdrachten gedaan voor o.a. het Nederlands Philharmonisch Orkest, Introdans, verschillende provincies en gemeentes, het ministerie van OCW en de Nationale Opera & Ballet.

Naast de studie organisatiepsychologie rondde ik, vanuit mijn passie voor muziek, de studie Zuid-Amerikaanse zang en gitaar af aan het Codarts Conservatorium (Rotterdam). Door mijn brede studieachtergrond ben ik goed in staat vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te belichten. Mijn universitaire achtergrond maakt dat ik complexe vraagstukken goed kan doorgronden. Tijdens mijn studie aan het conservatorium heb ik daarnaast gewerkt als uitvoerend musicus; ik kan me verplaatsen in de uitvoerend podiumkunstenaar en heb daarnaast een goed inzicht in het functioneren van de sector. Met de combinatie van mijn academische achtergrond en mijn ervaring als (uitvoerend) musicus hoop ik als adviseur een waardevolle toevoeging te leveren aan de culturele sector.

Gerelateerde inzichten