Als consultant binnen de adviesgroep Inrichten van Organisaties richt ik me op vraagstukken die te maken hebben met het (her)ontwerpen van organisaties. Zowel op hoofdlijnen (o.a. besturing en structuur), als meer op detailniveau (o.a. functies).
Mijn klanten écht verder helpen hierbij dicht bij de identiteit van de organisatie te blijven vind ik erg belangrijk. Daarnaast wil ik uw vraagstuk of uitdaging niet alleen oplossen, maar zorg ik ook voor inzicht in de analyses, context en oorzaken zodat de oplossing blijvend is. Ik heb een academische achtergrond in Personeelswetenschappen, Bestuur- en Organisatiewetenschappen en Strategisch Human Resource Management.
Aan mij heeft u een enthousiaste, betrokken, nieuwsgierige en kritische professional die graag gestructureerd te werk gaat.
De wereld is volop in beweging. Nieuwe trends volgen elkaar in rap tempo op en bieden organisaties tal van mogelijkheden om te innoveren. Sommige ontwikkelingen brengen echter ook onzekerheden met zich mee. Dit stelt de continuïteit van veel organisaties op de proef. Organisaties wendbaar maken is belangrijker dan ooit. Niet alleen om nu te reageren op de veranderende realiteit, maar ook om in de toekomst relevant te blijven door te anticiperen op nieuwe kansen en bedreigingen.
Decentrale regelruimte betreft de mate van besluitvormingsbevoegdheid binnen teams. Wendbaar organiseren vraagt om de besluitvormingsmacht daar te leggen waar de besluitvormingsnoodzaak ontstaat.
Decentraliseren van staftaken betreft het geheel van taken gericht op ondersteuning van het primair proces. Stafdiensten leveren daarmee een indirecte, maar belangrijke bijdrage aan het functioneren van de organisatie.
In samenwerking met het European Organisation Design Forum (EODF), een Europese vakvereniging voor organisatieontwerp, faciliteert het Berenschot expertiseteam ‘Inrichten van organisaties’ drie tot vier keer per jaar openbare contentmeetings op ons kantoor in Utrecht. Tijdens deze meetings staan praktijkcasussen en actuele artikelen centraal. Het doel is om kennisuitwisseling te bevorderen onder de deelnemers en gasten te voorzien van waardevolle adviezen.
De opdracht en de taken voor het landelijke Fonds voor Cultuurparticipatie (FCP) zijn tijdens de cultuurnotaperiode 2021-2024 meer dan verdubbeld, mede door de coronacrisis. Daar waren de organisatiestructuur en organisatiecultuur nog onvoldoende voor klaargestoomd. Evident dat het wat begon te piepen en kraken. Tijd voor een nieuw organisatieontwerp.