Ik adviseer organisaties op het gebied van energie(transitie). De snelheid en het succes van de energietransitie is afhankelijk van de samenleving. Iedereen zal moeten participeren om de transitie te laten slagen. Pluriforme inzichten en belangenverstrengelingen maken de energietransitie echter complex. Breed gedragen maatschappelijke oplossingsrichtingen zijn cruciaal om deze complexiteit te ondervangen.
Bij Berenschot stellen we het maatschappelijke belang voorop en geven we advies op diverse maatschappelijke vlakken. De keuze om aan de slag te gaan bij Berenschot was daarom al snel gemaakt.
Met mijn technisch bedrijfskundige achtergrond analyseer ik complexe vraagstukken vanuit meerdere perspectieven, waarbij ik zowel technologische, economische als sociale aspecten in acht neem. Met behulp van (kwantitatieve) analyses beantwoord ik deze vraagstukken wat leidt tot maatschappelijke gedragen oplossingen. In mijn werk streef ik daarom naar maximaal resultaat voor zowel de klant als de maatschappij.
Afgelopen jaren is het aantal zonnepanelen gestaag gegroeid, zowel op daken als op landbouwgrond; en deze trend zet zich de komende jaren door. Berenschot en Kalavasta hebben een kosten-batenonderzoek uitgevoerd naar welke plaatsing van zonnepanelen de meeste meerwaarde biedt voor de maatschappij.
Een succesvolle, haalbare en betaalbare energietransitie in Overijssel vereist een robuust en flexibel energiesysteem. Om de juiste bestuurlijke keuzes te kunnen maken, is inzicht nodig in de ontwikkeling van het energiesysteem op de langere termijn. De resultaten van de systeemstudie van Berenschot en Quintel geven inzicht in vier mogelijke (extreme) toekomstscenario’s voor de provincie Overijssel die passen bij de vier klimaatneutrale energiescenario’s voor Nederland in 2050.