Technologie wordt steeds complexer. Hierdoor wordt specialisatie en de daarbij behorende samenwerking steeds belangrijker. Ik specialiseer mij in het opzetten en verbeteren van innovatie-ecosystemen en ondersteun bedrijven bij het realiseren van innovatie. Als natuur- en bedrijfskundige met een achtergrond in product- en /business development ben ik goed in staat behoeftes te identificeren en te vertalen naar resultaat. Ik verbind de dagelijkse praktijk graag met academische achtergrond.
Mijn toegevoegde waarde in projecten is innovativiteit, taakgerichtheid en het verbinden van mensen. Projecten waarin ik deze eigenschappen inzet, zijn het maken van ‘roadmaps’, aanvragen van clusterfinanciering en ecosysteemanalyses. Voor mij zijn maatschappelijke waarde en winst geen tegenstellingen, maar juist drijfveren voor duurzame groei.
Alle bedrijven die ontwikkelings- en/of onderzoeksprojecten uitvoeren, kunnen mogelijk aanspraak maken op de WBSO. Wij onderzoeken graag samen met u of uw organisatie in aanmerking komt.
In 2022 kunnen mkb-bedrijven wederom aan de slag met innovatieprojecten door middel van de MIT-regeling.
De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) heeft diverse nieuwe openstellingen voor energie- en klimaatinnovaties aangekondigd. Begin april gaan naar verwachting vier subsidieregelingen weer open.
De EU heeft geïntegreerde fotonica aangemerkt als sleuteltechnologie voor het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken door toepassing in medische apparaten, communicatietechnologie, automotive, lucht- en ruimtevaart, agrofood, quantumtechnologie en het (industriële) Internet of Things.