Ik ben sterk in het analyseren van situaties, dossiers en technologieën en het creëren van overzicht en structuur. Daarnaast krijg ik energie van het coördineren van projecten, begeleiden van processen, het ontwikkelen van nieuwe ideeën in samenwerking met interne en externe partners en het opbouwen en onderhouden van relevante netwerken. Ik heb gekozen voor Berenschot omdat ik niet alleen op inhoud maar ook op proces te werk kan gaan. Hierdoor blijft de energietransitie en circulaire economie niet een papieren exercitie maar kan ik deze ook helpen uitvoeren in de praktijk. Ik werk met veel enthousiasme, communiceer zeer toegankelijk en gebruik een gezonde dosis humor bij het gezamenlijk oplossen van uitdagingen. Als puber was ik erg onder de indruk van de Deltawerken, een serie maatschappelijke zeer belangrijke projecten en technisch indrukwekkende prestaties die Nederland internationaal ook op de kaart hebben gezet. Anno zijn in mijn optiek is de energietransitie (met name met zon, wind, waterstof en een groene industrie) en het circulair maken van de gebouwde omgeving de meest concrete duurzame en belangrijkste maatschappelijke ‘bouwprojecten’ waar we met elkaar in Nederland aan moeten werken.
Opschaling naar alternatieve energiebronnen is noodzakelijk om de doelen uit het Klimaatakkoord te halen. Wind op zee is een van de belangrijkste duurzame bronnen. In opdracht van meerdere Noordelijke gemeenten, waterschappen en provincies heeft Berenschot bijgedragen aan een breed gedragen advies aan de minister van EZK over de aanlanding van stroom uit een windpark ten noorden van de Waddeneilanden.
Waterstof voor warmtenetten biedt perspectief en kan in gunstige situaties nu al een duurzame bijdrage leveren aan de energievoorziening. Dat geldt voor warmtenetten dicht bij de huidige waterstofleidingen, uitgaande van invoeding met ‘blauwe’ waterstof gemaakt uit methaan in combinatie met CO2-afvang en ‑opslag. Het gebruik van groene waterstof (gemaakt met wind- of zonnestroom) is vanaf 2030 rendabel wanneer deze voor de piekvraag wordt ingezet naast de hoofdbron (restwarmte of geothermie).
De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de circulaire economie verlangen adequate data over de toegepaste bouwproducten, materialen en verwerking daarvan. Berenschot is gevraagd het versnellingsproject ‘traceable bouwen en installeren’ in samenwerking met Balance & Result te ondersteunen. Doel is een digitaal stelsel te ontwikkelen waarmee bouwproducten gedurende de gehele levenscyclus te herleiden zijn tot de bron van herkomst en locatie van toepassing.