Van jongs af aan heb ik een grote passie voor cijfers en het oplossen van logische puzzels. Ik ben altijd gefascineerd geweest door de verbanden die in getallen te vinden zijn. Het ontrafelen van de informatie die verborgen ligt in de cijfers geeft mij energie. Door mijn achtergrond in Econometrie en Operations Research heb ik de juiste kennis om complexe vraagstukken met wiskundige technieken te analyseren en op te lossen. Bij Berenschot breng ik dit graag in de praktijk door deze technieken te combineren met de digitale mogelijkheden van nu. Zo zorgen we voor een betere informatievoorziening, richten we processen efficiënter in en maken we organisaties en de maatschappij klaar voor de digitale toekomst.
"Om maatschappelijke opgaven beter, sneller en gerichter aan te pakken, zetten overheden steeds vaker data en nieuwe technologieën in. Het gebruik van data-analyse, algoritmen en het combineren van databronnen hebben echter effect op uw organisatie en de publieke waarden waar u aan werkt."
Zorginstellingen verzamelen tegenwoordig vaak een enorme hoeveelheid aan data rondom het zorgproces. Denk hierbij aan informatie over onder andere de cliënten, het personeel en de wisselwerking tussen personeel en cliënten. Relevante gegevens die benut kunnen worden om het zorgproces ook efficiënter in te richten.
De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) en de circulaire economie verlangen adequate data over de toegepaste bouwproducten, materialen en verwerking daarvan. Berenschot is gevraagd het versnellingsproject ‘traceable bouwen en installeren’ in samenwerking met Balance & Result te ondersteunen. Doel is een digitaal stelsel te ontwikkelen waarmee bouwproducten gedurende de gehele levenscyclus te herleiden zijn tot de bron van herkomst en locatie van toepassing. Een digitaal stelsel dat uitgaat van uniformiteit en dat efficiënt is.
Veel bedrijven hebben momenteel te lijden onder de maatregelen die het kabinet heeft genomen om het coronavirus te bedwingen, andere bedrijven raken juist overbelast.
Het Nederlandse Klimaatakkoord stelt dat ruim zeven miljoen woningen vóór 2050 verduurzaamd moeten worden, door ze aardgasvrij te maken, en/of beter te isoleren, en/of duurzame elektriciteit te laten gebruiken of opwekken. Volgens branchevereniging Aedes zijn 2,4 miljoen van deze woningen van een woningcorporatie. Daarmee spelen corporaties een belangrijke rol in de energietransitie. Zij hebben de slagkracht om de energietransitie van de gebouwde omgeving vorm te geven.
In opdracht van het Expertise Centrum Warmtenetten (ECW) heeft Berenschot het zogenaamde 'startmotortemplate' een flinke update gegeven.