Romana Michelon | Berenschot

Senior consultant

Romana Michelon

Vanuit Brussel adviseer ik Nederlandse overheidsorganisaties en de EU-instellingen over complexe maatschappelijke vraagstukken
Afbeelding - Romana Michelon

Over Romana

Vanuit Berenschot zet ik mij met volle energie in voor Nederlandse overheidsorganisaties en de EU-instellingen. Ik adviseer deze organisaties over het Brusselse politieke landschap, geef vorm aan strategieën voor draagvlakcreatie op EU-gebied en help met het effectief beïnvloeden van EU-beleid. Zo heb ik een organisatieadvies uitgebracht voor het Nederlands Kadaster over effectieve aansluiting van de organisatie op relevante EU wet- en regelgeving, en heb ik voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en samen met RAND Europe de Nederlandse Brexit-voorbereidingen geëvalueerd.

Ik ben een ervaren project- en programmamanager met een groot analytisch en creatief denkvermogen en een voorkeur voor een pragmatische aanpak. Ik krijg energie van complexe maatschappelijke vraagstukken en weet deze in duidelijke taal te beantwoorden. Door mijn uitgebreide internationale ervaring weet ik uiteenlopende standpunten samen en verder te brengen..

Ik heb een academische achtergrond in Europese Studies (BSc, Maastricht University), International Relations (MSc, Universiteit van Amsterdam) en Conflict Resolution (MA, King’s College London).

Gerelateerde inzichten