Steven van Polen | Berenschot

Senior consultant

Steven van Polen

De drijfveer in mijn werk is het bewerkstelligen van een transitie naar een duurzame energievoorziening. Waarbij duurzaam voor mij niet alleen gaat om de opwekking van energie, maar ook een transitie die maatschappelijk duurzaam is en gedragen wordt.
Afbeelding - Steven van Polen

Over Steven

Onze samenleving is de afgelopen eeuw gebouwd op de inzet van fossiele brandstoffen voor onze energievoorziening. De komende decennia moeten we overgaan van dit fossiele systeem naar een duurzaam energiesysteem. Doordat energie zo verwezen zit in onze maatschappij, gaat het niet alleen om aanpassingen in de technologie├źn voor de opwekking van energie, maar ook de maatschappij moet worden meegenomen in deze transitie. Mijn persoonlijke uitdaging ligt hier: Hoe zorgen we dat we overgaan naar een maatschappelijk gedragen duurzame energievoorziening.

De verwevenheid van zowel de technologische als de maatschappelijke transitie maakt de energietransitie in zijn geheel complex. In mijn rol als adviseur wil ik partijen helpen bij het maken van beslissingen in de context van deze complexiteit. Mijn energie haal ik hierbij uit het proces met de klant, waarbij we gezamenlijk komen tot een advies dat zowel inhoudelijk degelijk onderbouwd is alsook in de praktijk goed uitvoerbaar is.

Gerelateerde inzichten