Thijs van den Berg | Berenschot

Consultant

Thijs van den Berg

Berenschot.Shared.Models.GridModels.HeaderWithSuperTextGridModel

Over Thijs

Als adviseur drijft het mij een bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Een kwalitatief sterk en rechtvaardig onderwijssysteem is hiervoor wat mij betreft onmisbaar. 

Ik hou ervan om te werken voor organisaties met een maatschappelijk doel, aangezien doelen hier vaak veelomvattender zijn dan in cijfers uit te drukken. Wanneer lever je de grootste waarde voor de leerling, patiënt of inwoner en hoe stuur je hier vervolgens op? Dit zijn vaak lastige vragen die zich afspelen in een steeds sneller veranderende context en bovendien geregeld de verantwoordelijkheid van één afzonderlijke organisatie overstijgen. Het scherp hebben van deze waarde is wat mij betreft van essentieel belang voor elk beleids-, organisatie - of samenwerkingstraject, het heeft namelijk consequenties voor hoe je de organisatie, samenwerking of het stelstel inricht.  

Als adviseur ben ik analytisch sterk en doelgericht. Daarnaast kenmerkt mijn stijl zich als (maatschappelijk) gedreven en pragmatisch, met relativeringsvermogen wanneer nodig. Met een achtergrond in bestuurs- en bedrijfskunde ben ik in staat én vind ik het leuk zowel op organisatie- als macroniveau te denken. Twee niveaus die, alhoewel de afstand en de daarbij behorende rol verschilt, uiteindelijk beiden in dienst staan van het enige niveau dat daadwerkelijk telt. Zoals dit in het onderwijs is dat elke Nederlander zich maximaal kan ontplooien. Nu én in de toekomst. 

Gerelateerde inzichten