Wanneer ik mij bezig kan houden met het oplossen van complexe vraagstukken waarbij meerdere partijen betrokken zijn en verschillende belangen een rol spelen ben ik op mijn best. De mobiliteitstransitie is in volle gang en creëert dit soort uitdagingen, maar biedt bovenal kansen!
Bij Berenschot werk ik als adviseur aan bestuurlijke en maatschappelijke kwesties, hierbij focus ik mij op duurzame mobiliteit en ruimte. Ik adviseer (semi)overheden over beleid, strategie, samenwerking en governance. In mijn werk als adviseur weet ik gemakkelijk verschillende onderwerpen aan elkaar te verbinden om vervolgens mijn talent als bruggenbouwer in te zetten. Ik ben energiek en kan mensen daardoor gemakkelijk meenemen in mijn enthousiasme om samen tot een oplossing te komen!
Het merendeel van de verplaatsingen vindt plaats op lokaal en regionaal schaalniveau. Daarmee spelen gemeenten, regio’s en provincies een grote rol in het realiseren van aantrekkelijke emissievrije mobiliteitsoplossingen voor vandaag en morgen.
Aardwarmte is een potentiële warmtebron die op veel plaatsen in Nederland een bijdrage kan leveren aan de energietransitie. De studie WARM heeft de potentie van aardwarmte in kaart gebracht zodat gemeenten en RES-regio's hiermee aan de slag kunnen. WARM is door Berenschot, Panterra Geoconsultants en TNO uitgevoerd in opdracht van EBN en haar Masterplanpartners DAGO, Stichting Platform Geothermie en Stichting Warmtenetwerk.
Met het oog op een nieuwe concessie voor het hoofdrailnet vanaf 2025 heeft het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat onderzoek laten doen naar de toekomstige marktordeningsopties op het spoor. In opdracht van het ministerie onderzocht Berenschot de mogelijke scenario’s voor het vervoer over de HSL-Zuid.
Een professionele invulling van het opdrachtgeverschap is complex en aan verandering onderhevig. Die constatering was voor de afdeling Programmering Rijkswegen van het ministerie van IenW aanleiding om Berenschot een nulmeting te laten uitvoeren om de huidige en gewenste invulling van het opdrachtgeverschap in kaart te brengen. Een verbetertraject moet nu leiden tot verdere professionalisering.
Welkom bij de Berenschot mobiliteitspodcast. In deze podcast onderzoeken we de toekomst van mobiliteit. In deze serie podcasts gaan we op zoek naar de manieren waarop we ons in de toekomst gaan verplaatsen.
In de tweede aflevering verdiepen we ons in de wereld van het internationaal spoorvervoer. Hoe gaan we ervoor zorgen dat iedereen voor korte afstanden straks de trein pakt in plaats van het vliegtuig?
In de eerste aflevering gaan we in op de mobiliteitstransitie. Hoe ziet mobiliteit eruit in 2030 en welke keuzes moeten we maken om dit zo duurzaam mogelijk te maken?
In de derde aflevering verdiepen we ons in verkeersveiligheid.
In de vierde aflevering verdiepen we ons in de toekomst van het openbaar vervoer.
In deze aflevering gaan we het hebben over mobiliteit en infrastructuur in de kabinetsformatie. De formateurs zijn gebombardeerd met een grote hoeveelheid toekomstplannen, investeringsvoorstellen en claims.
In de achtste aflevering van de Mobiliteitspodcast nemen we je mee naar de nationale conferentie Duurzame mobiliteit in Den Haag.
In de negende aflevering van de Mobiliteitspodcast praten we over de mobiliteitstransitie vanuit provinciaal perspectief.
In 2025 start een nieuwe concessieperiode voor het Nederlandse hoofdrailnet (HRN). In voorbereiding daarop moest de staatssecretaris van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in de eerste helft van 2020 uitwerken hoe zij de concessie zou willen gunnen en wat er wel en niet onder de gunning valt. Daarbij wil IenW komen tot de beste invulling voor de toenemende binnenlandse reizigersvraag.
Het merendeel van de verplaatsingen vindt plaats op lokaal en regionaal schaalniveau. Daarmee spelen gemeenten, regio’s en provincies een grote rol in het realiseren van aantrekkelijke emissievrije mobiliteitsoplossingen voor vandaag en morgen. Vijftien actuele voorbeelden zijn gebundeld in de inspiratiegids Duurzame Mobiliteit, die op 6 februari 2020 werd gepresenteerd tijdens de Kick-off Regionaal Mobiliteitsprogramma. Het voornaamste doel is beleidsmakers en bestuurders te inspireren en de voorwaarden voor succesvolle verandering inzichtelijk te maken.