Wim Stolk | Berenschot

Managing consultant

Wim Stolk

Mensen en organisaties verbinden om doelen te realiseren op een stevig datafundament. Zo help ik hen de digitale transformatie effectief vorm te geven.
Berenschot.Shared.Models.GridModels.HeaderWithSuperTextGridModel

Over Wim

De combinatie van business en ICT vormt de rode draad in mijn loopbaan. Door de jaren heen heb ik mij ontwikkeld tot specialist in gegevensmanagement met brede informatiemanagementervaring. Mede dankzij mijn P&O-achtergrond kan ik organisaties en professionals ondersteunen vanuit een brede blik. Het realiseren van toegevoegde waarde voor alle partijen staat daarbij centraal.

Een maatschappelijke bijdrage leveren door een goede balans te vinden tussen legitimiteit en efficientie, daar haal ik mijn motivatie uit. Mijn kracht ligt in het navigeren in complexe omgevingen, met oog voor de menselijke maat en met verstand van zaken. Zo heb ik met veel plezier al diverse organisaties, communities en mensen samengebracht en geholpen om door te ontwikkelen. Denk aan het (mee)ontwikkelen van referentiearchitecturen van de overheid (o.a. Nora, Marij, GEMMA), en van frameworks voor het inrichten van gegevensmanagement. Zo’n strategie weet ik ook tactisch en operationeel toe te passen: ik heb al heel veel professionals getraind op het gebied van datamanagement en organisaties stappen helpen zetten in datagedreven werken.

Ook privé ga ik graag de uitdaging aan. Van scholieren laten kennismaken met programmeren tot deelnemen aan triatlon- en hardloopwedstrijden.

Heb je een vraag op het vlak van digitale transformatie? Laten we die uitdaging samen aangaan!

Gerelateerde inzichten