Data is het nieuwe goud. Organisaties staan voor de uitdaging dit om te zetten in bruikbare inzichten die tot acties leiden. Acties met impact op hun resultaten. Ik ondersteun organisaties met deze uitdaging. Het omzetten van data naar concrete acties en de link maken tussen de cijfers en de mensen die op basis daarvan beslissingen moeten nemen, is wat mij drijft.
Ik heb ervaring met optimaliseren van bedrijfsprocessen, datagedreven werken, het bouwen van BI-oplossingen, kostprijzen, capaciteitsmanagement in de zorg, commerciële trajecten waar data een groot onderdeel van is en als teamlead van datateams.
Samen met u op zoeken naar een data-gedreven oplossing die het mogelijk maakt meer feitelijk onderbouwde keuzes te maken. Die begrijpelijk zijn voor alle mensen die hiermee moeten werken. Of in de woorden van de Zweedse arts en statisticus Hans Rosling: “De wereld kan niet worden begrepen zonder cijfers, maar ook niet met alleen maar cijfers.”
"Om maatschappelijke opgaven beter, sneller en gerichter aan te pakken, zetten overheden steeds vaker data en nieuwe technologieën in. Het gebruik van data-analyse, algoritmen en het combineren van databronnen hebben echter effect op uw organisatie en de publieke waarden waar u aan werkt."
De drie brancheverenigingen ActiZ, Zorgthuisnl en Zorgverzekeraars Nederland hebben gezamenlijk het IZA-fonds Wijkverpleging opgericht om zo de wijkverpleging een boost te geven. Berenschot werd gevraagd het IZA-fonds te ondersteunen.
CHDR is een wereldwijd toonaangevend onafhankelijk onderzoeksinstituut gespecialiseerd in klinisch geneesmiddelenonderzoek. Voor de uitvoering van deze onderzoeken ontvangt CHDR proefpersonen op zijn locatie in Leiden en bestudeert het de effecten van geneesmiddelen op deze proefpersonen.
In de zomer van 2020 is Berenschot gevraagd door de VNG en brancheorganisaties ActiZ, Zorgthuis.nl, de Nederlandse ggz en Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland om een nieuwe rekentool te ontwikkelen die helpt om Wmo-tarieven vast te stellen. Deze tool kan als uitgangspunt genomen worden om inzicht te verkrijgen in de hoogte van de verschillende kostprijselementen.
Het takenpakket van de verschillende onderdelen van NS Reizigers ontwikkelt zich continu, niet in de laatste plaats door steeds verdergaande automatisering. Dit brengt een aantal vragen met zich mee: • Hoeveel en welk type capaciteit is op welke momenten nodig om de taken naar behoren te kunnen uitvoeren? • Wat is de meest optimale inrichting en positionering van de betreffende onderdelen? • Wat zijn nog te verwachten ontwikkelingen, die van invloed zijn op het takenpakket, de wijze van uitvoering en de daarvoor benodigde aard en omvang van de capaciteit? • Zijn er mogelijkheden om de taakuitvoering nog effectiever en efficiënter uit te voeren? Om die vragen te helpen beantwoorden, voerden wij bij deze vijf onderdelen van NS Reizigers werklastonderzoeken uit.
In opdracht van het ministerie van VWS heeft Berenschot in 2020 samen met branchepartijen ZorgthuisNL, VGN, GGZ Nederland en ActiZ en de VNG een rekentool ontwikkeld. De rekentool heeft als doel om voor gemeenten en zorgaanbieders op een transparante en eenvoudige manier de kostprijzen in kaart te brengen voor de Wmo-voorzieningen Hulp bij het huishouden en individuele begeleiding.