Bestuurlijke toekomstoriëntaties | Berenschot

Dienst

Bestuurlijke toekomstoriëntaties

Wij ondersteunen u bij de bestuurlijke toekomstoriëntatie, zodat u onderbouwd en met vertrouwen aan de slag kunt.
Afbeelding - Bestuurlijke toekomstoriëntaties

Als overheid oriënteren op de toekomst

De druk op de overheid is groot om aan de toenemende eisen uit de maatschappij te voldoen. In gemeenten, regio’s, provincies en andere overheden komt daarbij regelmatig de vraag boven: wat voor overheid willen en moeten wij zijn? Wat wordt in essentie van ons gevraagd, wat moeten wij bieden en hoe organiseren wij dat? Dit zijn belangrijke en ook spannende vragen, die bestuurlijk, vaak organisatorisch en soms financieel zijn, maar ook regelmatig de identiteit van een gemeente of gebied raken.

Wij ondersteunen u bij deze bestuurlijke toekomstoriëntatie, zodat u onderbouwd en met vertrouwen aan de slag kunt. Hiervoor brengen wij de expertise en ervaring in die nodig zijn voor toekomsttrajecten. Deskundigheid op alle vakgebieden om de finesses te doorgronden en een staat van dienst om het juiste traject te doorlopen en valkuilen te vermijden.

Meer weten?

Stel een vraag of bel ons direct.

Stuur een vraag
Wat we bieden

Met welke oplossingen kunnen we u helpen?

Regionale (uitvoerings)agenda’s

Regio’s en andere samenwerkingsverbanden staan voor grote opgaven, nu steeds meer taken worden gedecentraliseerd en in regio’s al dan niet verplicht wordt samengewerkt. Uitgaande van de publieke waarde die moet worden geleverd, bepalen we de best passende samenwerkingsvorm. Het resultaat is een gedragen visie, agenda en/of uitvoeringsagenda als basis voor een vruchtbare samenwerking.

Bestuurlijke toekomst gemeenten

Wij helpen u de toekomst van uw gemeente in kaart te brengen met behulp van toekomstscenario’s. Hierbij staat de publieke waarde centraal. Eerst brengen we de gewenste publieke waarde in beeld en daarna bepalen we welke organisatie daar het beste bij past. Aan de hand van ons onderzoek en advies weet u in wat de meest geëigende weg is voor uw gemeente om in te slaan.