Training Design thinking | Berenschot Academy

Diensten

Design thinking: ontketen uw creativiteit

Bent u op zoek naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken? In deze training leert u op praktijkgerichte wijze gebruik te maken van design thinking in één dag!

Afbeelding - Design thinking: ontketen uw creativiteit

Design thinking is een ontwerpmethode die u helpt om de behoefte van de gebruiker centraal te stellen in de oplossingen die u bedenkt. Daarnaast biedt design thinking een kader waarbinnen u ideeën snel ontwikkelt tot concrete producten. Gegarandeerd succes! Bent u op zoek naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken? En wilt u design thinking leren toepassen in één dag? In deze training doen we dat! U maakt kennis met de methode en krijgt inzicht in de principes door zelf aan de slag te gaan met een (maatschappelijk) vraagstuk. Ook krijgt u van ons handvatten om de methode in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Duur
1 dag
Investering
€ 764,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Design thinking: ontketen uw creativiteit

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor professionals en leidinggevenden die willen innoveren en creativiteit in teams en organisaties willen aanspreken en benutten.

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat de methode design thinking op vraagstukken binnen uw team en organisatie toe te passen. Zodoende komt u tot concrete oplossingen of producten. Tijdens de training gaat u het proces van design thinking in de praktijk doorlopen en de meerwaarde ervaren. Zo komt u tot een concrete oplossing voor een zelf ingebracht vraagstuk. U krijgt veel praktische tips, tricks en ervaring die helpen om design thinking in de praktijk effectief in te zetten. Bovendien kunt u verfrissende brainstormtechnieken toepassen.

Programma

Tijdens deze training gaat u, na een toelichting op de werkwijze van design thinking, in subgroepen aan de slag met een zelfgekozen vraagstuk waarbij creativiteit gewenst is. U onderzoekt het standpunt en de behoeften van betrokkenen en probeert tot een ontwerpvraag te komen. Verder leert u hoe u een brainstormsessie kunt gebruiken om ideeën te genereren en vervolgens een idee te ‘bouwen’ of te visualiseren. Daarna test elke subgroep zijn ontwerp op andere subgroepen en discussieert u over wat de nieuwe inzichten betekenen voor de volgende stap. Tot slot bedenkt u wat u gaat meenemen naar uw dagelijkse praktijk en formuleert u een eigen experiment.

Werkwijze

Bij de training ‘Design thinking’ doorloopt u in één dag alle stappen van design thinking. U brengt zelf een uitdaging of vraagstuk in waar de groep mee aan de slag gaat. Wij begeleiden de stappen en geven voor elke stap uitleg en praktische tips. Na elke stap reflecteert u op de stap en de opgedane kennis en inzichten. Aan het eind van de dag beschikt u over voldoende handvatten om de methode zelf toe te passen in de praktijk.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat.

Data

Waar en wanneer

4 juni 2024
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 695,00
Arrangementskosten
€ 69,00
Totaal
€ 764,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag