Training Design thinking | Berenschot Academy

Diensten

Design thinking: ontketen uw creativiteit

Bent u op zoek naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken? In deze training leert u gebruik te maken van design thinking in één dag!

Berenschot.Shared.Models.GridModels.HeaderWithSuperTextGridModel

Design thinking is een ontwerpmethode die u helpt om de behoefte van de gebruiker centraal te stellen in de oplossingen die u bedenkt. Daarnaast biedt design thinking een kader waarbinnen u ideeën snel ontwikkelt tot concrete producten. Gegarandeerd succes! Bent u op zoek naar creatieve en concrete oplossingen voor vraagstukken? En wilt u design thinking leren toepassen in één dag? In de training 'Design training' doen we dat! U maakt kennis met de methode en krijgt inzicht in de principes. Ook krijgt u van ons de laatste wetenschappelijke inzichten over het ontketenen van creativiteit en ontvangt u handvatten om de methode in uw eigen werkomgeving toe te passen.

Duur
1 dag
Investering
€ 678,50
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Design thinking: ontketen uw creativiteit

Voor wie is de training?

Deze training is bedoeld voor iedereen die behoefte heeft aan handvatten en methoden om meer te innoveren in de organisatie of om creativiteit meer ruimte te geven in zijn team.

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat de methode design thinking op vraagstukken binnen uw team en organisatie toe te passen. Zodoende komt u tot concrete oplossingen of producten. U kent de theoretische achtergrond en weet bij welk soort vraagstukken design thinking toegevoegde waarde heeft. Tijdens de training gaat u het proces van design thinking in de praktijk doorlopen en de meerwaarde ervaren. Zo komt u tot een concrete oplossing voor een zelf ingebracht probleem. U krijgt veel praktische tips en tricks die helpen om design thinking in de praktijk effectief in te zetten. Bovendien kunt u verfrissende brainstormtechnieken toepassen.

Programma

Tijdens de training 'Design thinking' gaat u, na een korte toelichting op de werkwijze van design thinking, in subgroepen met behulp van een handleiding aan de slag met een zelfgekozen vraagstuk waarbij creativiteit gewenst is. U onderzoekt het standpunt en de behoeften van betrokkenen en probeert tot een ontwerpvraag te komen. Verder leert u hoe u een brainstormsessie kunt gebruiken om ideeën te genereren en vervolgens een idee te ‘bouwen’ of te visualiseren. Daarna test elke subgroep zijn ontwerp op andere subgroepen en discussieert u over wat de nieuwe inzichten betekenen voor de volgende stap. Tot slot bedenkt u wat u gaat meenemen naar uw dagelijkse praktijk en formuleert u een eigen experiment. Voorafgaand aan de training vragen we u na te denken over wanneer u het meest creatief bent.

Werkwijze

Bij de training ‘Design thinking’ doorloopt u in één dag alle stappen van design thinking. U brengt zelf een uitdaging of vraagstuk in waar de groep mee aan de slag gaat. Wij begeleiden de stappen en geven voor elke stap uitleg en praktische tips. Na elke stap reflecteert u op de stap en de opgedane kennis en inzichten. Aan het eind van de dag beschikt u over voldoende handvatten om de methode zelf toe te passen in de praktijk.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Data

Op welke data is de training gepland?

21 juni 2021
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
21 september 2021
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
16 november 2021
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
Investering

Wat betaalt u voor deze opleiding?

Opleidingskosten
€ 630,00
Arrangementskosten
€ 48,50
Totaal
€ 678,50

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.