EU-lobby met impact | Berenschot Academy

Diensten

EU-lobby met impact

U wilt de beperkte capaciteit binnen uw gemeente voor Europese zaken zo effectief mogelijk inzetten. Deze training geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en vaardigheden rondom belangenbehartiging binnen de EU.

Berenschot.Shared.Models.GridModels.HeaderWithSuperTextGridModel

U weet hoe Brussel werkt, kent de uitdagingen om als lokale overheid op Europees niveau actief te zijn en wilt de beperkte capaciteit binnen uw gemeente voor Europese zaken zo effectief mogelijk inzetten. De training ‘EU-lobby met impact!’ geeft u hiervoor praktische tools, adviezen en nieuwe vaardigheden op het vlak van belangenbehartiging binnen de EU. Zo leert u intern uw prioriteiten scherp te stellen, vanuit een heldere strategie uw beïnvloeding te organiseren en ontdekt u welke partners u wanneer nodig hebt. En dan blijkt u als gemeente wel degelijk impact te kunnen hebben in de EU!

Duur
2 dagen
Investering
€ 1342,00
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

EU-lobby met impact

Voor wie is de training?

Deze training is bedoeld voor beleidsmedewerkers binnen gemeenten, die hun EU-lobby naar een hoger niveau willen tillen.

Resultaat

Na afloop van deze training bent u in staat om vanuit uw gemeente de EU te beïnvloeden en hebt u intern de prioriteiten voor beïnvloeding op orde. Bovendien beschikt u over concrete tools om uw beïnvloedingsstrategie vorm te geven.

Programma

Aan de hand van uw eigen case werken we een strategie met u uit en krijgt u antwoord op concrete vragen als ‘Hoe organiseer ik samenwerkingsverbanden’ en ‘Hoe zorg ik dat anderen effectief met mijn boodschap op pad gaan?’. Daarnaast gaat u aan de slag om uw beïnvloedingsvaardigheden in woord en geschrift verder aan te scherpen.

Werkwijze

In deze tweedaagse training leert u methodisch een beïnvloedingsstrategie te ontwikkelen op basis van uw eigen case. Van intern stakeholdermanagement tot uw boodschap zo op papier zetten dat deze in Brussel ook daadwerkelijk landt. Stap voor stap oefent u zelfs de gespreksvaardigheden die nodig zijn om de impact van uw boodschap richting beïnvloedingspartners te maximaliseren. Natuurlijk komen daarbij ook de culturele valkuilen van de Nederlander in Brussel aan bod.

Data

Op welke data is de training gepland?

11 oktober en 10 november 2021
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
6 december 2021 en 3 januari 2022
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Wat betaalt u voor deze opleiding?

Opleidingskosten
€ 1.245,00
Arrangementskosten
€ 97,00
Totaal
€ 1.342,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.