Agile & Scrum: hoe werkt het echt? | Berenschot Academy

Diensten

Introductie Agile & Scrum: hoe werkt het echt?

Wilt u snel en goed begrijpen hoe Agile & Scrum-technieken werken in de praktijk en hoe u deze het beste kunt toepassen? Volg dan deze eendaagse training!

Afbeelding - Introductie Agile & Scrum: hoe werkt het echt?

Tijdens deze eendaagse training krijgt u niet alleen de theorie en basisprincipes van Agile & Scrum uitgelegd, maar u leert direct ook deze methodes toe te passen in diverse simulaties. De nadruk ligt dus vooral op interactie en op de praktische toepassing. Daarbij zult u ontdekken dat Agile & Scrum in bijna elke omgeving bruikbaar zijn!

Duur
1 dag
Investering
€ 764,-
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Introductie Agile & Scrum: hoe werkt het echt?

Voor wie?

Deze training is ontwikkeld voor hoog opgeleide professionals die meer willen weten over de (on)mogelijkheden van Agile & Scrum. Bijvoorbeeld om zelf onderdelen ervan te leren invoeren. Of omdat u in een Agile omgeving werkt en helder wilt hebben wat bepaalde termen betekenen.

Resultaat

Na de training weet u wat agile werken is en wat scrum inhoudt. U weet welke voordelen agile werken met zich meebrengt en wanneer het zinvol is om scrum toe te passen. Daarnaast heeft u diverse agile en scrum methodes ervaren tijdens verschillende simulaties. Mede op basis van deze simulaties kunt u de methodes direct in de praktijk toepassen.

Programma

Het programma ziet er als volgt uit:

Introductie Agile

U maakt kennis met de filosofie van Agile werken en krijgt uitleg over de meerwaarde in veranderende omgevingen, organisatiebreed.

Introductie Scrum & methodieken 

Scrum is een manier om Agile te werken. U ontdekt waarom Scrum werkt, hoe het werkt en hoe het zich verhoudt tot projectkarakteristieken als budget, tijd, kwaliteit en specifieke features. 

Simulaties 

Aan de hand van simulaties krijgt u de kans de theorie direct in praktijk te brengen. Zo moet u iets voor een opdrachtgever opleveren, leert u prioriteiten te stellen en door middel van pokeren tijd in te schatten en meer. 

Praktische toepassingen 

U krijgt inzicht in een aantal praktijkvoorbeelden van Agile werken binnen organisaties en het gebruik van Scrum bij projecten. Daarnaast werpt u een blik op mogelijk interessante materie voor een vervolg. Denk aan scrum master, product owner of Scaled Agile.

Werkwijze

In deze training gaat u met behulp van een ervaringsdeskundige afwisselend aan de slag met de theorie en praktijk van Agile & Scrum. De theorie bestaat uit een uitleg van de basisprincipes en theoretische componenten, met voorbeelden van toepassing bij andere organisaties. De praktijk omvat een aantal simulaties, waarin u samen met de andere deelnemers essentiële elementen van het werken met Agile & Scrum leert kennen. Daarin is ook ruimte om eigen casuïstiek of vraagstukken in te brengen en te behandelen.

Literatuur

The Scrum Guide

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Data

Waar en wanneer

23 november 2023
van 09.30 tot 17.00 uur
Utrecht
Investering

Uw investering

Opleidingskosten
€ 695,00
Arrangementskosten
€ 69,00
Totaal
€ 764,00

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.

Inschrijven

Direct online inschrijven

{{$index + 1}}. {{step.Title}}
{{step.Title}}
{{option.Title}}
{{option.Description}}
{{option.Price | formatPrice}}
Totaalprijs nog niet bekend Totaalprijs {{totalPrice() | formatPrice}} Alle bedragen zijn excl. 21% btw Alle bedragen zijn excl. 5% toeslag