Ontwerpen van een agile organisatie | Berenschot Academy

Diensten

Ontwerpen van een agile organisatie

Tijdens deze training gaat u dit soms ongrijpbare concept 'agile' aan een nader onderzoek onderwerpen, ontdekt u waar het vandaan komt en leert u meer over de randvoorwaarden en uitkomsten en de laatste inzichten rond agile organiseren.

Berenschot.Shared.Models.GridModels.HeaderWithSuperTextGridModel

De termen ‘agile’ en ‘agility’ hebben de afgelopen jaren een overweldigende hoeveelheid managementpublicaties en congressen opgeleverd. Als leidinggevende kunt u het concept van agile organiseren dan ook lastig negeren. Tijdens de training ‘Ontwerpen van een agile organisatie’ gaat u dit soms ongrijpbare concept aan een nader onderzoek onderwerpen, ontdekt u waar het vandaan komt en leert u meer over de randvoorwaarden en uitkomsten en de laatste inzichten rond agile organiseren. De focus ligt tijdens deze training op de manier waarop een organisatie ‘agile’ kan worden vanuit het perspectief van het organisatieontwerp.

Duur
1 dag
Investering
€ 783,50
Locatie(s)
Utrecht
Over de opleiding

Ontwerpen van een agile organisatie

Voor wie is de training?

Deze training is ontwikkeld voor leidinggevenden en die meer willen weten over 'organizational agility' en de mate waarin dit kan bijdragen aan team- en organisatiedoelstellingen.

Resultaat

Na afloop van deze training weet u wat er precies wordt verstaan onder ‘agile organiseren’. Ook kunt u uitleggen waar dit concept vandaan komt en hoe het zich verhoudt tot soortgelijke concepten. Daarnaast kent u de criteria waaraan een organisatie moet voldoen om agile genoemd te worden. Verder weet u onder welke omstandigheden een organisatie zou moeten streven naar ‘agility’. Tevens kent u een aantal organisatiemodellen die kunnen bijdragen aan 'agile organiseren’. Bovendien bent u op de hoogte van de aspecten die aandacht verdienen bij ontwerpen van – en het maken van de transitie naar - een agile organisatie.

Programma

Tijdens de training wordt achtereenvolgend aandacht besteed aan:

  • Wat is agile organiseren?
  • Waarom zou een organisatie agile moeten worden?
  • Hoe kan organisatieontwerp helpen om agile te worden?
  • Wat zijn klassieke en eigentijdse organisatiemodellen die kunnen helpen om agile te worden?
  • Hoe ziet de transitie naar agile organiseren eruit en wat zijn de uitdagingen?

Deze onderwerpen verkent u samen met de andere deelnemers aan de hand van uw eigen context en aanleidingen voor agile organiseren. Gedurende de dag zult u opdrachten uitvoeren die de brug slaan tussen de theorie en de praktijk.

Werkwijze

De training bestaat uit een combinatie van college, discussie en het werken aan opdrachten in subgroepen. De training is gebaseerd op de collegereeks ‘Organizing for agility’ die de trainer Jeroen ven Bree geeft aan de University of Amsterdam Business School. Na afloop ontvangt u een hand-out van de presentatie.

Te behalen

Na het afronden van deze training ontvangt u van Berenschot een officieel certificaat van deelname.

Data

Op welke data is de training gepland?

16 december 2021
van 09:30 tot 17:00 uur
Utrecht
11 januari 2022
van 9:30 tot 17:00 uur
Utrecht
3 maart 2022
van 9:30 tot 17:00 uur
Utrecht
7 juni 2022
van 9:30 tot 17:00 uur
Utrecht
Investering

Wat betaalt u voor deze opleiding?

Opleidingskosten
€ 735,00
Arrangementskosten
€ 48,50
Totaal
€ 783,50

Omdat Berenschot ingeschreven is bij het Register Kort Beroepsonderwijs kunnen we, als organisatieadviesbureau, opleidingen btw-vrij aanbieden. Om administratieve lasten te kunnen dekken hanteren we bij btw-vrije producten en diensten een toeslag van 5% over de opleidings- en arrangementskosten.